Helyi közélet

2018.01.30. 11:30

Uszoda felett tornaterem a miskolci gimnáziumban

Miskolc - Uniós és állami forrásból épül meg a Lévay gimnázium új sport­létesítménye.

Miskolc - Uniós és állami forrásból épül meg a Lévay gimnázium új sport­létesítménye.Februárban kezdődik a Lévay József Református Gimnázium uszodájának és tornatermének építése. A beruházást megelőzően sajtótájékoztatót tartottak hétfőn a gimnáziumot fenntartó Tiszán­inneni Református Egyházkerület képviselői. A tájékoztatón elhangzott: a munkák a jelenlegi mezőpaneles, vasbeton előteres tornaterem bontásával kezdődnek. Mivel az alapterület szűkös, a sportlétesítmény két szinten helyezkedik majd el. Alul kap helyet az uszoda, felette pedig egy szabvány méretű kézilabdapályát is tartalmazó tornatermet alakítanak ki. A kiszolgáló épületet ötszintesre tervezték. A beruházással olyan többfunkciós sport- és szabadidőközpont jön létre, melynek keretei között ismét lehet uszoda Miskolc belvárosában.

A beruházással ismét lehet uszoda a belvárosban." Ábrám Tibor

Nem csak a diákoknak

A létesítményt nemcsak a Lévay gimnázium tanulói használhatják majd, hanem két másik belvárosi iskola diákjainak úszásoktatását is szolgálja, valamint további belvárosi intézményeknek teremt sportolási lehetőséget. Bizonyos időszakokban pedig a Miskolcon élők is igénybe vehetik a létesítmény szolgáltatásait. A tornaterem, melyet három részre lehet majd osztani, a gimnázium tanulói számára teremti meg a mindennapos testnevelést, de tanítási időn kívül ezt a létesítményt is igénybe vehetik a város polgárai.

A beruházás 2,45 milliárd forintba kerül. Ebből 974 millió forint uniós forrás, 1,5 milliárd forint pedig állami támogatás. A munkákkal a tervek szerint 2019 első negyedévében végeznek a kivitelezők.

A résztvevők

A sajtótájékoztatón részt vettek és beszédet mondtak: Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Farkas László, az FK Raszter Zrt. ügyvezetője, Fülöp Attila egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Ábrám Tibor, a Lévay gimnázium igazgatója, az egyházkerület főgondnoka.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában