Helyi közélet

2018.01.13. 18:53

Rendkívüli közgyűléssel indítja a hetet a miskolci önkormányzat

Miskolc - A Soros-terv, a választási bizottságok és az akkumulátor-gyár a téma.

Miskolc - A Soros-terv, a választási bizottságok és az akkumulátor-gyár a téma.

Rendkívüli ülést tart Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése hétfőn reggel 7 órakor a miskolci városházán. A testület három napirendi pontot tárgyal meg.

Elsőként állásfoglalást fogad el a testület az úgynevezett Soros-tervvel kapcsolatban. Ennek lényege: „Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Soros-tervet, az illegális bevándorlást és a bevándorlás-szervező irodák létrehozását, működtetését elutasítja.”

Az Áder János köztársasági elnök által április 8-ra kitűzött országgyűlési választásokkal kapcsolatos közgyűlési teendő a két miskolci központú országgyűlési egyéni választókerület választási bizottságai tagjainak megválasztása. A testület három rendes és két póttagot választ meg az előterjesztés alapján.

Zárt ülés keretében

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pár nappal ezelőtt jelentette be Budapesten, hogy a GC Yuasa cég 8,8 milliárd forintos beruházás keretében litium-ion akkumulátorokat előállító gyárat épít Miskolcon. Ehhez a kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A miskolci közgyűlés most a cég letelepedésével kapcsolatos szerződéseket hagyja jóvá zárt ülés keretében és dönt befektetés-ösztönzési támogatás odaítéléséről.

Napirendi pontok

1. Javaslat állásfoglalás kiadására a Soros-tervvel kapcsolatban (Előterjesztő dr. Menyhárt Szabolcs kabinetvezető, alpolgármesteri kabinet)

2. Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 1. Számú és 2. Számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága tagjainak megválasztására (Előterjesztő: Bodnár Tibor osztályvezető, Önkormányzati Igazgatási Osztály)

3. Javaslat a GS Yuasa Magyarország Kft. Miskolcon történő letelepedésével kapcsolatos szerződések jóváhagyására, befektetés-ösztönzési támogatás odaítélésére (zárt ülésen)

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában