Helyi közélet

2018.01.05. 10:58

Mozgalmas évet hagyott maga mögött Hidasnémeti

Hidasnémeti - Pályázati pénzekből és saját erőből épül-szépül a határ menti település.

Hidasnémeti - Pályázati pénzekből és saját erőből épül-szépül a határ menti település.

– Mozgalmas év áll mögöttünk, van miről beszámolnom – fogalmazott Becse Csaba, Hidasnémeti polgármestere. – Sikeres pályázatoknak köszönhetően felújítottuk a település konyháját. Októberben kezdődött meg az önkormányzati hivatal épületének energetikai korszerűsítése. Folyamatosan zajlik a volt határőrség főépületének felújítása is, itt szálláshelyeket szeretnének kialakítani. A TAO-pályázati keretből készült el a füves labdarúgópálya automata öntözőberendezése és a sportpálya fedett lelátója.

Fedett piac épült

Azt is megtudtuk, hogy közmunka keretében, valamint saját erőből fedett piacot alakítottak ki Hidasban, mely az itt élők igénye volt.

– Hidasnémeti a gesztora annak a közel 1 milliárd forint összköltségű pályázatnak, amely közel 30 kilométer hosszú kerékpárút kialakítását célozza meg. A konzorciumi partnerek Kenyhec, Perény, Abaújvár és Telkibánya önkormányzatai – folytatta Becse Csaba. – Önkormányzatunk évről évre sikeresen pályázik a szociális földprogram működésének fejlesztésére, valamint szociális célú tűzifa beszerzésére a lakosság részére: januárban 180 köbmétert osztottunk ki. A kistérség által megnyert Gyerekesély Program pályázat részese településünk is, ennek köszönhetően többek között közösségi tér működik 5 éven keresztül a Művelődési Házban a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása érdekében – sorolta a polgármester.

Szociális támogatások

Hangsúlyozta: az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik a rászoruló családok és egyének számára szociális támogatásokat biztosítani: települési segélyek, szociális földprogram, szociális tűzifa, Arany János ösztöndíj, Bursa Hungarica pályázat, közép- és felsőfokú oktatási intézményben tanulók támogatása, kedvezményes díjú szolgáltatások, tanévkezdési és karácsonyi támogatás.

ÉM-HE


[related-post post_id="3727372"]

[related-post post_id="3726920"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában