Helyi közélet

2018.01.28. 10:59

Feledy-ház: emléktábla a miskolci zeneművészeknek

Miskolc - Az irodalmárok után a zenészek kaptak emlékhelyet a Múzsák Kertjében.

Miskolc - Az irodalmárok után a zenészek kaptak emlékhelyet a Múzsák Kertjében.

A Miskolci Galéria Feledy-házában, a Múzsák Kertjében immár a ­miskolci zeneművészek emlékét is tábla őrzi. A kedd esti avató­ünnepség fényét – Balásné Molnár Ildikó vezetésével – a Forrás Kamarakórus emelte.

Büszkék az elődökre

„A miskolci zenésztársadalom joggal lehet büszke a zeneművész elődök munkásságára – emelte ki avatóbeszédet Sziklavári Károly zenetörténész. – Félszáz név kapott helyet az emléktáblán, de ha tovább kutakodunk a múltban, legalább még ennyi helyet kaphatott volna rajta.” Megtudtuk, az alapelvek ­szerint azok a zenészek kaptak helyet a táblán, akik „értékteremtő munkájukkal meghatározó módon gazdagították Miskolc város szellemi- és tárgyi örökségét.

Balázs István, a Múzsák Kertje Alapítvány kurató­riumának elnöke elmondta, hogy tavaly februárban a Művészetek Házában rendeztek egy nagyszabású emlékkoncertet, amely elindított egy társadalmi összefogást, amelynek eredménye lett az emléktábla.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában