Helyi közélet

2018.01.22. 09:27

Átadták az idei Múzsa Díjat Miskolcon

Miskolc - Dr. Dobrik István, a Miskolci Galéria nyugalmazott igazgatója vehette át az idei Múzsa Díjat.

Miskolc - Dr. Dobrik István, a Miskolci Galéria nyugalmazott igazgatója vehette át az idei Múzsa Díjat.

Otthont csak a kultúra tud építeni, ahol a kultúra megveti a lábát, ott megmarad a remény és a bizalom – fogalmazott ünnepi beszédében dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere a szombati díjátadó gálaesten. A hagyományokhoz híven idén is a magyar kultúra napjának tiszteletére, a Miskolci Nemzeti Színházban adták át a Múzsa Díjat. Ezt az elismerést azok a miskolci vagy megyei alkotók, alkotói csoportok kapják, akik munkásságukkal hozzájárultak Miskolc művészeti életének fejlődéséhez, a város hírnevének növeléséhez.

Az idei Múzsa Díjat a kuratórium dr. Dobrik István művészettörténésznek, a Miskolci Galéria nyugalmazott igazgatójának ítélte oda. Aki a szombati gálán elhunyt szüleinek, nagyszüleinek, mestereinek, kollégáinak ajánlotta fel a díjat. Majd színpadi beszédét így zárta: „Nagy megtiszteltetés volt önökkel egy korban élni”.

Dr. Dobrik István életműve elismeréseként kapta a Múzsa Díjat – mondta dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, a Miskolci Múzsa Díj Alapítvány elnöke. Köszöntőbeszédében azt is hangsúlyozta, hogy a díjazott egész életét és egész munkásságát a sokszínűség és a sokrétűség jellemezte azzal, hogy mindennek középpontjában mindig Miskolc város és térségének művészeti és kulturális élete állt. Demeter Ervin megyei kormánymegbízott pohárköszöntőjében kiemelte, hogy a kultúra és a közösség egy tőről fakad, és ennek az egységnek az ápolásában a díjazott élen járt.

- ÉM-NSZR -


[related-post post_id="3742032"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában