Helyi közélet

2018.01.10. 17:09

A legsikeresebb év volt Igriciben

Igrici - Három kilométer hosszúságban újult meg Igrici település bekötőútja és a község főutcája.

Igrici - Három kilométer hosszúságban újult meg Igrici település bekötőútja és a község főutcája.

A település sikereit a kormány közfoglalkoztatási politikája mellett a választási körzet országgyűlési képviselőjével történő, együttgondolkodó, tervszerű településfejlesztő munkájának köszönheti – fogalmazta meg Kislászló Csaba, Igrici polgármestere. Közel 100 közfoglalkoztatott munkáját szervezte az önkormányzat a 2017-es évben.

Közfoglalkoztatás

Csaknem 52 millió forint értékben fordított a település anyagi forrást a közfoglalkoztatási keretéből arra, hogy Epreskert Igrici néven befőzőüzemet, varrodát, bemutatótermet és egy Tulipános Tájházat hozzon létre. Ezek az épületek ugyan jelenleg még szezonálisan működnek, de azzal, hogy régi, pusztulófélben lévő épületeket mentett meg az önkormányzat, sikerült a település arculatát, a középületek népies stílusát megőrizni és Igrici község településképét szebbé, barátságosabbá és élhetőbbé alakítani. Ehhez párosult az a csaknem 100 millió forint értékű települési aszfaltút-felújítási program, melynek ösztönzője Tállai András parlamenti képviselő úr volt. Így közel három kilométer hosszúságban újult meg Igrici település bekötőútja és a község főutcája. A 2017-es esztendő zárásaként pedig a kormány közel 19 millió forintot biztosított a település tornatermének teljes körű felújításához.

Igrici település önkormányzata számára fontos, hogy a jövőben is folytatódjanak a kistelepülések életét segítő beruházások, fejlesztések. Ezért közfoglalkoztatási keretből tervezzük a 2018-as évben további önkormányzati utak aszfaltozását, mellék­utcák térkőjárdájának és víz­elvezetésének kialakítását. Mindemellett egyeztetést folytatunk Tállai András országgyűlési képviselővel, egy bölcsőde és egy óvodai tornaszoba megépítéséről – összegezte Kislászló Csaba.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában