Helyi közélet

2017.12.28. 08:24

Szünidei programok hó nélkül Miskolcon

Miskolc - A téli szünet két hetében is szükség van megfelelő programokkal lekötni a gyerekeket.

Miskolc - A téli szünet két hetében is szükség van megfelelő programokkal lekötni a gyerekeket.

A téli a második leghosszabb iskolai szünet, ugyanakkor ebben a két hétben az óvodák és a bölcsődék is bezárják a kapuikat, így minden gyermekes szülő számára feladatot ad, hogy az aprónépek felvigyázását és a megfelelő programokat kieszelje, amivel lekötheti őket.

Kint vagy bent?

Mivel a téli szünet része a karácsony és a szilveszter, illetve újév napja is, így legalább szabadságot könnyebb a két szülőnek osztani arra a néhány napra, amikor otthon kell lenni a gyerekekkel. Ha van hó, az jelentősen megkönnyítheti a megfelelő elfoglaltság kitalálását, ám az idei téli szünet ebben nem kedvez, hiszen nem esett a hó, és a meteorológiai előrejelzés alapján vélhetően idén már nem is fog. Nincs recsegős hideg, van viszont köd és sár, ami nem feltétlenül kedvez a szabadtéri programoknak, amelyek ettől függetlenül kihagyhatatlanok ebben a két hétben.

Voltunk mozi­ban, de az állatkert sem maradhat ki a programból." Kasza Ágnes

Tímea azt mondja, a másfél és négyéves gyerekekkel nem szívesen mozdul ki, ha az időjárás nem megfelelő, de nem lehet két hétig csak lakáson belüli programokkal lekötni őket, hiába a karácsonyra kapott készségfejlesztők, gyurma és kuckóházikó. Így alaposan, és főleg víz-, illetve sárálló ruhába öltöztetve őket indultak játszóterezni, ami után persze jöhet a nagymosás.

Linda De Marchi Olaszországban él a családjával, de a téli szünetet mindig Miskolcon töltik, mivel itt él a családja. Így aztán itt kell programokat találni ahhoz, hogy a három gyerkőcöt lekössék. Ahogy mondja, szeretik a szabadban lévő programokat, aminek kapcsán az sem akadály, ha nincs a városban hó. Szánkózni például már voltak Bánkúton, eltöltöttek egy délutánt a vadasparkban, és persze végiglátogatják a rokonokat.

– Nagyon szeretünk kirándulni, ami során persze, mint most is, nyakig sárosak lesznek, de nem baj, a lényeg, hogy jó levegőn vagyunk, kikapcsolódunk, ők pedig lefárasztják magukat – meséli, miközben a gyerekek termoszból hörpölik a forró teát.

Kori és kirándulás

Az állatkertet választotta szerdai programnak Kasza Károly és felesége, Ágnes a három fiukkal. Mint mondják, kell az olyan program, ami során a fiúk „levezetik az energiáikat”, így szívesen választják a korcsolyázást, kirándulást. Budapesten élnek, ott szívesen mennek a Normafához, de a téli szünetet mindig Miskolcon töltik Károly családjánál.

– Persze szervezünk benti programokat is, voltunk moziban is az elmúlt napokban, de az állatkertet semmiképpen sem hagynánk ki egyetlen téli szünet során sem – mondja Kasza Ágnes.

- ÉM-HI -


Szünidei programok

Mit csináljon a gyerek a szünetben?

Korcsolyázás, ha már nincs hó, irány a koripálya.

Kiránduljunk egy nap a jó levegőn, miközben mozog a gyerek.

Házi feladat: ne feledkezzünk meg a háziról sem, csináljuk meg együtt!

Pihenés: azért hagyjuk pihenni is a gyereket, az se baj, ha egy kicsit unatkozik ilyenkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában