Helyi közélet

2017.12.17. 15:04

„Szeressük egymást!”

Miskolc - Kérjük kedves olvasóinkat, tegyük szebbé együtt a Szilvás Utcai Tagóvoda gyermekeinek karácsonyát!

Miskolc - Kérjük kedves olvasóinkat, tegyük szebbé együtt a Szilvás Utcai Tagóvoda gyermekeinek karácsonyát!

A Maci csoportban már igazi ünnepi hangulat fogad bennünket, a gyerekek lelkesen díszítik a karácsonyfát. Megéri a fáradozás, mert a fenyő végül csillog-villog, mindenki boldog. Bizony, itt az ideje a fadíszítésnek, hiszen néhány nap, és eljön az óvodai karácsony. A nagycsoportosok már sokat tudnak az ünnepről, hiszen jól emlékeznek a tavalyira, az idén pedig ismét részesei a készülődésnek. Azért jöttünk el hozzájuk, mert idei Segítünk! akciónk adományait a Szilvás Utcai Tagóvodának és gyermekeinek ajánljuk föl.

Aki jó, az nem verekszik, hanem szót fogad és sokat segít." Bobcsák Liliána

A jó gyerekeknek

Bobcsák Liliána Dorina rögtön elmeséli, hogy látta az előző óvodai riportokat az Észak-Magyarországban.

– Mama mutatta meg az újságban, és el is olvasta – közli lelkesen. Majd felidézi, milyen volt náluk tavaly a karácsony. – Játszottam a szobában, és amikor kijöttem onnan, már ott volt a karácsonyfa alatt az ajándék. A Jézuska hozta. Azért, mert a gyerekek jók. Aki jó, az nem verekszik, hanem szót fogad és sokat segít – magyarázza a kislány.

Lakatos Róbertnek a mostani hétvége jut az eszébe, amikor az édesanyjával a Szent István téren jártak.

– Volt ott egy óriáskerék, szépen feldíszítve. A színpadon a Mikulás ült. Lehetett neki énekelni vagy verset mondani, de olyan hosszú sor állt előtte, hogy nem jutottam oda hozzá – jegyzi meg kissé csalódottan. Nekünk azért elszavalja „A veréb” című hosszú verset, hibátlanul. Robi szerint a karácsony nemcsak az ajándékok miatt szép, hanem azért is, mert anyával együtt díszítheti a karácsonyfát és együtt sütik a mézeskalácsot.

Soltész Roxána Doloresznek, azaz Roxinak az jut erről az eszébe, hogy ő is segít otthon, de főként úgy, hogy játszik a kis tesójával addig, amíg az édesanyjuk a konyhában főz és süt.

Tóth Nóri is nagyon várja a karácsonyt. A téli szünetben elmennek vidékre is papóhoz, akinek besegít az állatok gondozásába. Például meg kell vakargatni a kucuk hátát. Ősszel pedig sok-sok diót szedtek össze a kertben, hogy legyen elég dió a karácsonyi süteményhez.

Aladics Bence a Mikulás-vonatozás élményeit idézi fel. Izgalmas volt az utazás Meseországba. Ő már a karácsony lényegét is érzi:

– Azért díszítünk föl mindent karácsonykor, hogy mindenki szeretettel ünnepeljen, ne utálattal. Mindenki szeresse egymást! – fogalmazza meg legfőbb kívánságát Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában