Helyi közélet

2017.12.17. 17:49

Sokkal többről szól, mint karácsonyi ajándékgyűjtés

Miskolc - Minden eddiginél nagyobb összefogással rendezik a Remény Karácsonyt.

Miskolc - Minden eddiginél nagyobb összefogással rendezik a Remény Karácsonyt.

Háromszáz megyénkbeli rászoruló gyermek tölthet el egy napot a Lillafüredi Kalandparkban, ahol igazi karácsonyi hangulat, számtalan meglepetés és ajándék várja majd őket. Az akció mögötti összefogás már-már városi méretű, ám az elinduláshoz 2014-ben elég volt egyetlen lelkes, jót akaró ember is.

Lépésről lépésre

Konczvald István három éve kezdett azon gondolkodni, hogy jó lenne rászoruló gyerekeket megajándékozni, akkor baráti segítséggel a Családok Átmeneti Otthonára esett a választás. Az ottani gyerekeknek nemcsak ajándékot gyűjtöttek, de például az éttermében vacsorát is felajánlott. Annyira jól sikerült a dolog, hogy a következő évben is gyűjtöttek, amikor is még több ajándék jött össze, így újabb lépésre szánták el magukat.

– Tavaly már úgy gondoltuk, hogy nemcsak erre az intézményre fókuszálunk, hanem kibővítjük az akciót, hogy még több gyereket érjünk el vele. A támogatónk is egyre több lett, így kétszáz gyereknek sikerült mosolyt csalni az arcára. Idén újra lépni akartunk egyet, ezért háromszáz gyerek bevonása a cél, és egy egész napos programot találtunk ki a számukra – meséli.

Idén ugyanis nemcsak még nagyobb támogatói kört, de szervezőtársakat is kapott maga mellé, amelynek köszönhetően valóban egyedülálló napot szerveztek a kicsiknek december 22-re. A kalandpark területén több mint húsz fenyőfát állítanak fel, amelyeket a megérkező gyerekekkel közösen varázsolnak karácsonyfává olyan díszekkel, amelyeket maguk készítettek. A gyerekek részt vesznek a kalandpark sportolási és játéklehetőségein, miközben például fotó is készül róluk, amelyhez maguk készítenek keretet. De János atyától az ünnepekről is hallhatnak, teljes ellátásban részesülnek a nap folyamán, majd névre szóló ajándékokat vehetnek át a program végén, amelyet tűzijáték zár. A felajánlásokat még december 20-ig várják a szervezők, aznap ugyanis már csomagolják az ajándékokat.

Ügyfélszolgálatunkon is

Az Észak-Magyarország amellett, hogy minden évben saját karácsonyi Segítünk akciót szervez egy intézményt támogatva – idén a miskolci Szilvás utcai tagóvoda apróságainak gyűjtünk –, minden esetben támogatja az önzetlen és rászorulókat segítő kezdeményezéseket. Így a Remény Karácsony kezdeményezés mellé is odaálltunk, a felajánlásokat lapunk Zsolcai kapu 3. szám alatti ügyfélszolgálati irodáján is le lehet adni. Ezenkívül be lehet vinni a Jam Étterem és Kávézóba, a B-Dance Mozgásstúdióba, a Minimanó és a Törpördögök Játszóházba, a Maya és a La Femme Szépségszalonba, a Rádió 1-hez, a Fókusz Iskolába, vagy át lehet adni egy Best of taxisnak.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában