Helyi közélet

2017.12.06. 16:19

Pici gyerekek, hatalmas csomaggal

Miskolc - Ötven óvodás kívánságát teljesítették az ELMŰ-ÉMÁSZ munkatársai.

Miskolc - Ötven óvodás kívánságát teljesítették az ELMŰ-ÉMÁSZ munkatársai.

„Ha-ha-ha havazik/He-he-he hetekig,/Hu-hu-hu hull a hó,/Hi-hi-hi jajj de jó!” – énekelték kedden boldogan a Szilvás Utcai Tagóvoda gyermekei. Nagy nap volt számukra a kedd, hiszen az ELMŰ-ÉMÁSZ munkatársai gyönyörű ajándékokkal lepték meg őket. Mint minden évben, az energiaszolgáltató az idén is csatlakozott az Észak-Magyarország karácsonyi Segítünk! akciójához, az óvoda 85 növendéke közül 50-nek teljesítette az egyéni kívánságát, az intézményt pedig 500 ezer forintos pénz­adománnyal támogatja.

A kicsik már reggeltől izgatottak voltak, alig tudták kivárni, hogy végre megérkezzenek a vendégek: Koncz László, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági tagja, Irlanda Boglárka igazgatósági megbízott és Bobkóné Tarján Edit kommunikációs munkatárs.

Őket Kiss Edit tagóvoda-vezető köszöntötte, a gyermekeknek pedig elmagyarázta, hogy a vendégnénik és -bácsik annak a szolgáltatónak a munkatársai, amelyik arról gondoskodik, hogy minden gyerek otthonában világos legyen, működjenek a háztartási gépek és a tévé is. Ezután megköszönte a sok-sok ajándékot, nemcsak a cég vezetésének, hanem azoknak a munkatársaknak is, akik a gyerekek kívánságait teljesítették.

A kicsik hálájukat az ünnepeket idéző táncok, dalok és versek segítségével mondták el, majd következtek a nap legizgalmasabb pillanatai: Koncz László és Irlanda Boglárka név szerint szólították a kicsiket, és átnyújtották nekik az ajándékukat. Hatalmas volt az öröm, nehéz leírni, milyen hangulat uralkodott az ajándékbontás idején.

Felelősség

Koncz László lapunknak elmondta: ezen az ünnepségen visszagondolt azokra az időkre, amikor az ő gyermekei voltak ilyen picik.

– Nagyon jó érzés, amikor gyerekeknek hozhatunk ajándékot, mert látjuk, hogy várják, hogy örülnek neki. Mi az ország ezen régiójában szolgáltatunk, ezeknek a gyerekeknek a szülei is itt élnek, és bízunk benne, hogy a gyerekek, amikor megnőnek, itt élnek majd. Felelősnek érezzük magunkat aziránt, hogy valamennyit vissza tudjunk adni ezeknek az embereknek, gyerekeknek abból, amit mi kapunk tőlük az évek során – fogalmazott Koncz László.

Kedden az energiaszolgáltató képviselői nemcsak az óvodában jártak. Délben a Zenepalotában 7 megyénkbeli, tehetségfejlesztéssel vagy készségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének nyújtottak át összesen 3 millió forint értékű pénzadományt. Délután pedig egy használt gépjárművet adományoztak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ jótékonysági programsorozata folytatódik. Decemberben Heves megyei oktatási-nevelési intézményeknek nyújtanak át pénzadományokat, Csepelen pedig meleg ételt és szaloncukrot osztanak. Kérjük olvasóinkat, járuljanak hozzá önök is az óvoda gyermekeinek szép karácsonyához, hiszen 35 gyermeknek közösen szeretnénk boldog ünnepet szerezni!

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában