Helyi közélet

2017.12.19. 08:22

Nemzetközi siker kapujában Nagyrozvágy

Nagyrozvágy - Miniszteri kitüntetést kapott teljesítményéért Nagyrozvágy.

Nagyrozvágy - Miniszteri kitüntetést kapott teljesítményéért Nagyrozvágy.

Hogya Orsolya, Nagyrozvágy polgármestere ebben az évben hármas sikert is elkönyvelhetett. Egyrészt miniszteri elismerést kapott a település a közfoglalkoztatási program keretében elért eredményeiért, másrészt a település egy EU-s program keretében kilépett a nemzetközi porondra, harmadrészt pedig édesanya lett.

Jövőre Nagyrozvágyon tartjuk a projektzáró rendezvényt." Hogya Orsolya

Gumiműhely

– Kicsit sűrű volt emiatt az év – mondja Hogya Orsolya, Nagyrozvágy polgármestere. – A gyermekem születése egy kicsit kivett a hivatali munkából, de igyekeztem ezen a területen is helytállni. A jelek szerint sikerült is, hiszen olyan, a helyi igényekhez alkalmazkodó közmunka­programot sikerült megvalósítanunk, amelyért miniszteri elismerést is kaptunk. Az ezzel járó hétmillió forintból egy gumiszerelő üzemet fogunk létrehozni. A környéken élőknek eddig vagy Kisvárdára, vagy Sárospatakra kellett bejárniuk, ha gumit akartak javíttatni vagy cseréltetni, erre remélhetőleg tavasztól már nálunk is lehetőség lesz, ami nagy segítség lenne a Bodrogközben élő autósok számára. Talán a helyieknek még egy kicsit kedvezőbb áron is meg tudjuk majd oldani ezt a szolgáltatást.

Nemzetközi projektzáró

Az idei esztendőben látványosan megújult a nagyrozvágyi temető.

– Új temetőkaput szereltünk fel, és teljesen megújítottuk a ravatalozónkat – mondja a nagyrozvágyi polgármester. – A teljes berendezést kicseréltük. Volt, amit ehhez megvásároltunk, de volt, amit mi készítettünk el. Egy hatvan négyzetméteres előtetővel is elláttuk a ravatalozót, és a tél folyamán felújítjuk a település halottas kocsiját is. A közfoglalkoztatottak számára egy csarnokot építünk, hogy a hideg időben tudjanak majd hol felmelegedni. Ezenfelül benne vagyunk egy EU-s projektben. Az Európa a polgárokért program a szociális szövetkezetekről szól és tíz ország vesz részt benne. A közelmúltban a szlovákiai Füleken voltunk, ott mutattuk be a mi szövetkezetünket. Ebben a projektben egy hatalmas siker is ért bennünket, jövőre decemberben Nagyrozvágyon tartjuk a háromnapos projektzáró eseményt, amelynek keretében tíz ország vendégeit fogadjuk.

400 adag kocsonya

Az elmúlt hétvégén már a karácsonyi hangulat jegyében telt a nagyrovágyiak élete.

– Szombaton megrendeztük a hagyományos karácsonyi forgatagunkat, amelyre 400 adag kocsonyát főztünk és forralt borral, valamint teával is vártuk a vendégeket. A vásáron a hímzőműhelyünkben­­­ készült termékeket is meg lehetett vásárolni – mondta Hogya Orsolya.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában