Helyi közélet

2017.12.23. 10:12

Hó és üzletek nélkül maradunk az ünnepen

Miskolc - Fehér karácsonyra nem készülhetünk, utazás előtt pedig tájékozódjunk a menetrendről!

Miskolc - Fehér karácsonyra nem készülhetünk, utazás előtt pedig tájékozódjunk a menetrendről!

Időjárási szempontból inkább tavaszias, mintsem télies állapotok uralkodnak, egyre enyhébb idő várható, így idén nem lesz fehér a karácsony – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett videójában. Szombaton még lehet eső, havas eső, vasárnap, hétfőn, kedden azonban felhős, ködös, szeles, de hómentes időjárás vár ránk, napközben erős plusz fokokkal, míg éjjelente gyenge faggyal. Így sajnos idén is elmarad a fehér karácsony.

Ha valaki a száraz idő örömére utazásra adná a fejét, annak nem árt előtte alaposan tájékozódni, ugyanis minden közlekedési cég egyedi menetrendben közlekedteti a járatait a következő négy napban. Boltba viszont csak vasárnap 14 óráig mehetünk, aztán csak a benzinkutakon és a munkaszüneti napon egyébként is nyitva tartó üzletekben vásárolhatunk.

24-én este már zárva!

A kereskedelmi törvény alapján december 24-én 14 óra után, illetve december 25-26-án azok a vendéglátó üzletek, szálláshelyek, virágüzletek, édességüzletek és üzemanyagtöltő állomások, továbbá a közforgalmú vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, illetve az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzletek lehetnek nyitva, amelyek munkaszüneti napokon egyébként is nyitva tartanak. December 24-én, vasárnap az üzletek legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva, de a kereskedők dönthetnek arról is, hogy korábban zárnak, vagy ki sem nyitnak. Az MTI-nek adott tájékoztatás szerint a hipermarketláncok nagyrészt szombaton hosszított nyitva­tartással, vasárnap pedig 14 órási zárással készülnek. A Penny Market üzletek nem nyitnak ki vasárnap, a Coop üzletek pedig nem készülnek hosszabb nyitvatartással.

ÉM


[related-post post_id="3718519"]

[related-post post_id="3717974"]

[related-post post_id="3718177"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában