Helyi közélet

2017.12.07. 12:37

Cél: a fiatalok számára vonzóvá tenni a tereket

Miskolc - Utolsó szakaszában van a Herman Ottó Múzeum­­ mintaprojektje.

Miskolc - Utolsó szakaszában van a Herman Ottó Múzeum­­ mintaprojektje.

A mintaprojekt egyik célja, hogy diákok közreműködésével tegye a fiatalok számára is vonzóvá a múzeumi tereket.

Makettek és mintadarabok

A múzeum a feladatra a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, valamint a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákcsoportjait kérte fel, akiknek alkotómunkáját az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének hallgatói segítették. A miskolci Papszeri Kiállítási Épületben és a rudabányai Bányászattörténeti Múzeumban egyaránt izgalmas kül- és beltéri bútortervek készültek, amelyeket a diákok maketteken is megjelenítettek.

A legjobb ötletek alapján – újrahasznosítható anyagokból – néhány mintadarab is készült, amelyekkel a látogatók már találkozhatnak a múzeumi helyszíneken.

A terveket, az elkészült maketteket és a mintaprojekt további eredményeit december 11-én, hétfőn 10 órakor projektzáró rendezvényen mutatják be a Herman Ottó Múzeum Papszeri Kiállítási Épületében.

Oktatási lehetőségek

A projektzárót 14 órától szakmai találkozó követi, amely során a múzeumi szakemberek a papszeri épületből indulva a Petró-ház Kortárs Képzőművészeti Gyűjteményének és a Miskolci Galéria új Kondor-kiállításának oktatási lehetőségeit is megismertetik a múzeumpedagógia iránt érdeklődőkkel.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában