Helyi közélet

2017.12.05. 13:15

„A buszból láttuk, hogy elsuhan a csillogó-villogó adventi villamos”

Miskolc - Az óvodások izgatottan várják az ünnepi pillanatokat. Tegyük szebbé együtt a karácsonyukat!

Miskolc - Az óvodások izgatottan várják az ünnepi pillanatokat. Tegyük szebbé együtt a karácsonyukat!

Az Avastetői Óvoda Szilvás Utcai Tagóvodájának Nyuszi csoportjában nagy az izgalom. A kiscsoportosok karácsonyfát díszítenek. Persze még nem az igazit, hanem a papírból kivágott, majd szép zöldre festett fenyőfákat teszik ünnepivé kis, színes díszekkel. A gyerekek büszkén mutatják az eredményt.

– Tessék nézni, az enyém ilyen lett! – mutatja az egyik kisfiú.

– Az enyém meg ilyen! – furakodik közelebb egy copfos kislány.

Azért jöttünk, hogy megtudjuk, hogyan várják a kicsik a Mikulást és a karácsonyt, mivel idei karácsonyi Segítünk! akciónk adományait az óvoda gyermekeinek ajánljuk föl.

„Izgatott vagyok”

Gáborka, teljes nevén Nagy Gábor János csak azt sajnálja, hogy amikor legutóbb itt jártunk, ő épp hiányzott, így nem lehetett rajta a közös fotón. De a bánata hamar elszáll, mert eszébe jut, hogy közeleg a karácsony, és ő azt nagyon várja.

– Már esett a hó! A hó azért jó, mert lehet szánkózni és hógolyózni, a Télapó is szánkón tud jönni. A karácsonyt is nagyon várom! Tudod, mit szeretnék? Legót. Nindzsa dzsungeles Legót. Izgatott vagyok már nagyon a karácsonytól és a Télapótól! – mondja Gáborka, hangja valóban tele van izgalommal. Azt sem bánja, hogy a hó közben elolvadt, mert tudja, hogy a Télapó így is megtalálja a gyerekeket.

Tóth Szonja veszi át a szót, ő arról mesél, hogy a karácsonyhoz karácsonyfa is kell.

– A karácsonyfák az erdőben vannak, onnan kell elhozni. Majd mi is elmegyünk az erdőbe, és ha találunk egy szép fát, azt hazahozzuk busszal, otthon pedig feldíszítjük. Sok díszünk van otthon. Kis Mikulás, angyalka, csengő, csillogó gömbök… – sorolja Szonja.

Azt is tudja, mi lesz a karácsony legizgalmasabb pillanata.

– Lesz egy villanás, akkor megjelenik a szán, azon ül a Mikulás, ő hozza az ajándékokat. Tavaly édességet hozott. Most egy robotot szeretnék. Egy olyan robotot, ami azt mondja: „robot vagyok” – változtatja el hangját robotszerűvé a kislány.

Jószívűek

Erről Kis Tamás Marcellnek eszébe jut, hogy ő meg egy rendőrhelikoptert szeretne. Látta egy dobozon, amiben autópálya volt.

– Láttam az adventi villamost is – idézi fel a hétvégi emléket. – Csillogott-villogott, de nem tudom, hogy belül milyen, mert nem szálltunk fel rá. A buszból láttuk, ahogy elsuhan – mutatja a kezével Tomi, milyen gyorsan robogott el a villamos. Megtudjuk tőle azt is, miért jön a gyerekekhez a Mikulás és a Jézuska:

– Azért jönnek, mert jószívűek. Én már találkoztam a Mikulással a plázánál, de nem adott semmit, csak integetett – teszi hozzá kissé csalódottan.

Iváncsik-Rontó Melissza magyarázza el nekünk, milyen a Mikulás.

– Piros a ruhája, van öve és piros sapkája. Mindig tele van a zsákja ajándékokkal. Játékokkal, plüssmackókkal és édességekkel. A karácsonyfák pedig csillogóak. A miénken is lesznek színes gömbök. Szépen felöltözünk, a Mikulás pedig elhozza az ajándékokat – sorolja. Azon egy kicsit elgondolkodik, hogy a Mikulás miért hoz ajándékot. De megoldja a rejtélyt:

– Mert a gyerekek imádják!

Segítsünk és gyűjtsünk nekik együtt!

Kérjük kedves olvasóinkat, segítsenek szebbé tenni a Szilvás Utcai Tagóvoda gyermekeinek karácsonyát. Az óvodának szüksége lenne játékokra (minden mennyiségben), udvari játékokra is, a rajz- és kézműves foglalkozásokhoz szükséges eszközökre: rajzlapok, színes papírok, origamipapírok, kartonok, krepp-papír, színes ceruzák, festékek, ecsetek, ollók, hurkapálcikák, saslikpálcák és ragasztók. Örülnének textíliáknak is, terítőknek és babaágyneműknek.

November 30-ai lapszámunkban jelent meg egy tabló, ahol a gyerekek egyéni kívánságaikat árulták el. Ha olvasóink úgy döntenek, hogy ezek közül szeretnék teljesíteni valamelyiket, akkor kérjük, szépen csomagolják be az ajándékot, és írják rá, hogy kinek szánják.

Olvasóink felajánlott ajándékait december 17-éig várjuk szerkesztőségünkbe. Címünk: Miskolc, Zsolcai kapu 3. Tegyük szebbé együtt a kis óvodások karácsonyát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában