Helyi közélet

2017.11.25. 11:52

Az andrássys diákoknak konditermük is van Miskolcon

Miskolc - Jó, jó, nyílt nap, de miért éppen az Andrássy? – merülhet fel persze a kérdés.

Miskolc - Jó, jó, nyílt nap, de miért éppen az Andrássy? – merülhet fel persze a kérdés.

Molnár Péter, a Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója szerint például azért is, mert iskolájukban versenyképes tudást kapnak a gyerekek.

Egy jól megválasztott szakma ma sokszor többet ér, mint egy rosszul megválasztott diploma." Molnár Péter

– Az is nagyon fontos, hogy egy jól megválasztott szakma ma sokszor többet ér, mint egy rosszul megválasztott diploma – jelentette ki az intézményvezető. – Már kilencediktől duális képzési lehetőségek vannak az iskolában, azaz már a cégekkel együttműködve lehet a gyakorlati képzésben részt venni. De biztos munkahelyi karriert tudnak a diákok az andrássys évek alatt megalapozni. Aki tovább akar tanulni, azt is jól meg tudják alapozni. Kitűnő visszajelzéseket kapunk például a Miskolci Egyetemről, hogy diákjaink milyen jól megállják a helyüket, hiszen műszaki rajzban és sok más tantárgyban előrébb vannak, mint például gimis társaik.

Molnár Péter arról is beszélt, hogy jó az iskola diákönkormányzata, pezsgő élet folyik az Andrássy falai között.

– Már szeptemberben van egy sportnapunk a Bükkben, ahol összerázódnak a csapatok – tudtuk meg. – Jó focicsapata van iskolánknak, ott vagyunk az országos döntőkben! Jól felszerelt konditermünk van, ahol a gyerekek felesleges energiájukat levezethetik akár délután, akár lyukasórán – természetesen ingyen. Az Andrássy Nap tavasszal kerül megrendezésre, nagyon jó programokkal.

Szó esett a Határtalanul programról csakúgy, mint arról is, hogy Erasmus+ keretében (és a Bosch-nak hála) Nyugat-Európába is eljutnak az andrássys diákok, akár egy hónapra, nyelvet tanulni.


[related-post post_id="3690914"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában