Helyi közélet

2017.10.26. 11:08

Várandós nők is kaptak az élelmiszercsomagból Tiszalúcon

Tiszalúc - Országossá akarják bővíteni a három megyés mintaprojektet.

Tiszalúc - Országossá akarják bővíteni a három megyés mintaprojektet.

„A kormány nemcsak szociálpolitikai, hanem nemzetstratégiai kérdésként is tekint a családok, ezen belül is a hátrányos helyzetű gyereket gondozó szülők támogatására – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkó­z­­ásért felelős államtitkára abból az alkalomból, hogy szerdán Tiszalúcon adtak át egyenként 8 ezer forint értékű élelmiszercsomagot tiszalúci rászorulóknak. Majdanics László, Tiszalúc polgármestere köszönetet mondott a csomagokért és hangsúlyozta, hogy sok a szegény ember a nagyközségben, nekik igen jól jön ez a támogatás…

Tizenkétezer gyereknek

Czibere Károly a programról szólva elmondta, hogy több hónapja tart az élelmiszercsomag-osztás a rászorulóknak Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében.

A kormány összesen egymilliárd forintot fordít az élelmisz­erosztásra a három megyében.

Havonta egy nyolcezer forint értékű csomagot kapnak." Czibere Károly

„Az év végig tartó minta­program körülbelül 12 ezer háromévesnél kisebb olyan gyereket érint, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek és nem járnak bölcsődébe, hátrányos vagy halmozottan hátrányos körülmények között élnek, valamint olyan várandós nőket, akiknek háztartásában aktív korúak ellátására jogosultak élnek” – mondta a szakpolitikus. Hozzátette, hogy a gyerekek családja, valamint a várandós nők családja minden hónapban egy nyolcezer forint értékű csomagot kap. A csomagok a gyermekek és várandós anyák egészséges fejlődéséhez szükséges élelmiszereket tartalmaznak. A tervek szerint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által koordinált programot az egész országra kiterjesztik, várhatóan még ebben az évben.


Innen indult, ide jutott...

Az Európai Unió által biztosított forrásból 34 milliárd forint jut a rászoruló embereket segítő programokra, ennek az első eleme volt a tavaly decemberben kezdődött 4 milliárd forint összegű, a hajléktalanok meleg ételhez jutását segítő projekt. Ezt követte a nyáron elindult hátrányos helyzetű családokban nevelkedő gyermekek segítésére irányuló mintaprogram, mely most ősszel kiegészült a rászoruló várandós anyák támogatásával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában