Helyi közélet

2017.10.27. 19:37

Őszi úti ellenség: köd, nyálka és falevelek…

Miskolc - Nemcsak a járműveknek, a járművezetőknek is fel kell készülni az őszi vezetésre.

Miskolc - Nemcsak a járműveknek, a járművezetőknek is fel kell készülni az őszi vezetésre.

Egyre szaporodnak az őszi út- és időjárási körülmények okozta közúti balesetek. Ősszel a közlekedési balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.

Nemcsak a járműveket, a járművezetőket is fel kell készíteni az őszi közlekedésre. Fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási és útviszonyokhoz, tekintettel az esetleges ködös, esős időjárásra.

Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző balesetek. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg lehet előzni a gyalogosbaleseteket, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége is váltaná ki. Ebben az időszakban fokozott figyelemmel kell lenni a gyalogosokra.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3662128"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában