Helyi közélet

2017.10.01. 23:37

Könyvtári Napok: tiszta forrásból!

Miskolc - Október 2–8. között rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat.

Miskolc - Október 2–8. között rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat.

Erről tartottak szerdán sajtótájékoztatót a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Papp Ferenc városi kulturális főreferens sok más mellett arról beszélt, hogy ugyan hivatalosan nem része az Országos Könyvtári Napok programjainak a kívül-belül megújult diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár újranyitása, mégis büszkén várják a mostani hétvégét: pénteken és szombaton rendezi meg a város és a könyvtár a IV. Petőfi Könyvtári Napokat.

Fotó: Bujdos Tibor

Dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója a több érdekesség mellett a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó kedvezményeket emelte ki, például azt, hogy ingyen lehet internetezni a könyvtárakban. Október 6. a megbocsátás első napja, vasárnapig késedelmi díj fizetése nélkül vihetők vissza a kölcsönzött dokumentumok. Miklós Katalin, a gyermekkönyvtár vezetője az október 8-án megrendezendő Könyves Vasárnapot ajánlotta figyelembe.

Miért ez a mottó?

Ezen a napon műveltségi-ügyességi játékokkal, az egész épületet bebarangoló családi akadályversennyel, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mesterei által vezetett kézműves manufaktúrával, a Katáng koncertjével várják a központi épületben a gyerekeket és a felnőtteket.

És hogy miért „Csak tiszta forrásból”? A tiszta víz éltető! A hiteles információ érték! Ezért is lett ez a rendezvény ez évi mottója – vallják a szervezők.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában