Helyi közélet

2017.10.04. 12:47

Centenáriumi hetet ünnepelnek a Fáyban

Miskolc - Százéves lett kedden a Fáy András Görög­katolikus Közgazdasági Szakközépiskola.

Miskolc - Százéves lett kedden a Fáy András Görög­katolikus Közgazdasági Szakközépiskola.

Alapításának századik évfordulóját ünnepelte kedden a miskolci Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola. A centenárium alkalmából egész hétre programokkal, ünnepi megemlékezésekkel készül az intézmény.

Kedden a Hősök teréről indult a Fáy-séta, Fáy-futás, aminek keretében az iskola régi épületeit keresték fel a diákok. Százfős csoportokban indultak útnak, ellátogattak a Déryné utcába, a Papszerre, a Zenepalotához és a mostani államkincstár épületéhez. Az iskolába visszaérve születésnapi torta várta a diákokat. Valamint kedden tartották a Száz tény a Fáyról című iskolatörténeti vetélkedőt is.

Kondás Miklóstól, az intézmény igazgatójától megtudtuk, szerdán pályaorientációs napot szerveznek, amin fáys öregdiákok beszélnek a tanulóknak sikereikről, eredményeikről. Csütörtökön fröccsünnepet tartanak az intézményben – természetesen ezt nem a diákoknak, hanem a szülőknek, pedagógusoknak és meghívott vendégeknek –, hiszen 175 évvel ezelőtt született a fröccs a fóti Fáy-birtokon. De a centenárium keretében csacsiavató is lesz az iskolában.

Kápolnaszentelés és gála

A későbbiekben, október 20-án Grómusz Mária, az 1956-ban elhunyt tanulójuk emlékére emlékfalat avatnak az iskolában. November 13-án pedig iskola- és kápolnaszentelésre kerül sor, ekkor adják át az új tantermeket, természetismereti labort és a konyhát. Az igazgatótól megtudtuk, a Fáy-centenáriumi Gála november 14-én lesz a Művészetek Házában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában