Helyi közélet

2017.10.22. 16:50

A mellrákról képekben „mesélnek” az érintettek Miskolcon

Miskolc - A Mellrákinfó-Borsod Együtt könnyebb fotókampánya szerdától a megyei kórház klinikai onkológiai és sugárterápiás centrumában látható.

Miskolc - A Mellrákinfó-Borsod Együtt könnyebb fotókampánya szerdától a megyei kórház klinikai onkológiai és sugárterápiás centrumában látható.

Mint ismert: a Térerő Közösségi Alapítvány által megszervezett Élő Adás rendezvényen az egyesület 825 ezer forintot gyűjtött össze, hogy megvalósíthassák fotókampányukat. Az ennek keretében elkészült húsz képet először a Herman Ottó Múzeumban állították ki. A képeken érintett hölgyek láthatók az MVLC Miskolci Vízilabda Club sportolói társaságában.

A szerdai kiállítást Csöbör Katalin országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, a fotókampány felhívja a figyelmet arra, hogy ez a betegség gyógyítható, ha idejében felismerjük. „A betegségek kezelésénél természetesen fontos az orvosi kezelés, de a lelki erő, a támogatás legalább annyira szükséges” – fogalmazott.

Fotó: Kozma István

Dr. Asztalos Ágnes megyei tisztifőorvos a szűrés fontosságát hangsúlyozta, elmondva, a mellrákszűrésekre megyénkben a behívott nőknek csupán a fele megy el, Miskolcon még rosszabb a helyzet, itt csak harmaduk érzi fontosnak ezt a vizsgálatot.

Remény, jövőkép

Dr. Tiba Sándor, a megyei központi kórház főigazgatója örömét fejezte ki, hogy intézményében kapott helyet a kiállítás. „Azoknak, akik az onkológiai centrumban megfordulnak, reményt, jövőképet adhatnak a fotók” – fogalmazott.

A betegszervezetek, mint például a Mellrákinfó-Borsod, szükségességéről beszélt megnyitójában dr. Révész János, a centrum vezető főorvosa. Mint mondta, a beteg és orvos viszony átalakulóban van, ezért is elsődleges, hogy ilyen és ehhez hasonló egyesületek, civilek segítik a betegeket.

- ÉM -


[related-post post_id="3574834"]

[related-post post_id="3635331"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában