Helyi közélet

2017.09.26. 18:22

Seprűn is lovagolhatunk majd, mint Harry Potter

Miskolctapolca - A miskolci kutatóhely immár 6. alkalommal vesz részt a Kutatók Éjszakája rendezvényen.

Miskolctapolca - A miskolci kutatóhely immár 6. alkalommal vesz részt a Kutatók Éjszakája rendezvényen.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. miskolci kutatóhelye immár 6. alkalommal vesz részt a Kutatók Éjszakája rendezvényen, amely idén szeptember 29-én, azaz jövő pénteken lesz. Erről és a Food Waste Hackathon versennyel kapcsolatban várták a sajtót Miskolctapolcára, ahol sok érdekességet megtudtunk a várható programokról is.

A laborlátogatások minden évben szerepelnek a programban." Mekler-Kőszegi Tímea

Sok érdeklődőt vonzanak

– A laborlátogatások minden évben szerepelnek a programban és sok látogatót vonzanak, de a virtuális valóság termeibe szintén nagy érdeklődésre számítunk – nyilatkozta Mekler-Kőszegi Tímea, a Kutatók Éjszakája szervezője.

Az említett virtuális valóság termében háromféle programra lehet majd regisztrálni: lesz a Harry Potter-filmekből ismert seprűlovaglás, a Holdon is lehet majd zongorázni, és egy gyárlátogatási platformot is bemutatnak.

A tájékoztatón láthattunk egy Lego-robotot is, amely labirintusban, irányítással fog különféle tárgyakat kikerülni, és nagyméretű drónt is bemutatnak majd a szervezők.

István Zsolt osztályvezető, aki a társadalmi kapcsolatokért is felelős, arról a nemzetközi projektről beszélt, amelyben Food Waste Hackathon nevű játékot játszanak.

– Ez egy mobilapplikáció fejlesztő játék arról, hogy miként lehetne csökkenteni az élelmiszer-pazarlást a kereskedelmi láncokban – mondta. – A játékra 25-en jelentkeztek, a Kutatók Éjszakáján kiderül, ki nyeri a díjakat, míg a legjobb appot továbbfejlesztik majd.

- ÉM-JLI -


Legók és robotok is

Kutatók Éjszakája, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. (Miskolctapolca), 16–21 óra:

– „Köbüki hívja Földet” – interaktív kiállítás és verseny a ’70-es, ’80-as évek számítástechnikájából

– Élelmiszer-Roadshow

– Fényfestés, fényshow

– Hackathon applikációtervező verseny

– A kiterjesztett valóság (AR) ipari alkalmazása

– Lego-robot a labirintusban

– ROBOTsimogató – robotika testközelből

– SzkenneldBeMagad – 3D-scan

– Virtuális valóság terme 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában