Helyi közélet

2017.09.11. 15:54

Pro Urbe Edelény, „TeSzedd!” és Debréte falunap

Debréte, Edelény, Szalonna - Díszpolgár jelölés, „TeSzedd!” akció és falunap. Augusztus 30-ig tudtak javaslatot tenni Edelény polgármesterénél az Edelény díszpolgára, Pro Urbe Edelény, Edelényért díszoklevél kitüntető címek adományozására a lakosok.

Debréte, Edelény, Szalonna - Díszpolgár jelölés, „TeSzedd!” akció és falunap.

Augusztus 30-ig tudtak javaslatot tenni Edelény polgármesterénél az Edelény díszpolgára, Pro Urbe Edelény, Edelényért díszoklevél kitüntető címek adományozására a lakosok.A díjak odaítéléséről most a képviselő-testület dönt, és azokat október 23-án, ünnepi közgyűlésen adják majd át.

„TeSzedd!” akciót hirdetett a Rakaca-tó Horgász Egyesület szeptember 16-ra. A cél, hogy a víztározó környékén összeszedjék az eldobált vagy elhelyezett szemetet. A gyülekező Szalonna külterületén, az ÉRV III. számú gátőrházának udvarán lesz reggel kilenckor. Ahogy az elmúlt öt évben, idén is a TeSzedd! program biztosítja a szedéshez szükséges zsákokat, kesztyűket, kötözőket, valamint gondoskodik a deponált hulladék elszállításáról. A Rakaca-tó HE mint szervező pedig a védőitalról, a szedés végén pedig az önkéntesek munkájának elismeréséül egy ebéddel vendégeli meg a résztvevőket.

Szeptember 16-án rendezik meg a Debréte törpetelepülésen a falunapot, amely egyben az elszármazottak találkozója is. Idén vaddisznógulyás és -pörkölt lesz a menü, melynek főzéséből a polgármester oroszlánrészt vállal. Mint Csigó Tibor elmondta, tavaly 160-an vettek részt az ünnepségen, reméli, hogy idén sem lesznek kevesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában