Helyi közélet

2017.09.02. 14:29

Ajándék tanszercsomag az első osztályosoknak Miskolcon

Miskolc - A választókerületében lévő 24 iskola mintegy ezer első osztályos tanulójának adott a tanévkezdés alkalmából ajándékcsomagot Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

Miskolc - A választókerületében lévő 24 iskola mintegy ezer első osztályos tanulójának adott a tanévkezdés alkalmából ajándékcsomagot Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

A csomagban tanszerek és tisztálkodási szerek voltak, amelyek egy kicsit megkönnyíthetik az iskolakezdést a családok számára.

Erős közösség

Miskolcon egy összetartó és erős közösség él, ami garantálja, hogy az itt felnövekvő gyerekek erős és büszke felnőtté váljanak, akik soha nem felejtik el a gyökereiket – mondta a képviselő a

Munkácsy Mihály Általános és Művészetoktatási Iskolában, miután személyesen adta át a 17 első osztályos gyermeknek a csomagot, akiket arról is kikérdezett, hogy érzik magukat az első nap az iskolában.

– Minden eszközzel a magyar családokat szeretnénk erősíteni, mivel úgy hisszük, hogy minden egyes, a gyerekeinkre költött forint a jövőbe való legjobb befektetés – hangsúlyozta Csöbör Katalin.

Emlékeztetett rá: idén ősztől a 9. évfolyamig minden gyerek ingyen kapja a tankönyvet, ami egymillió családot érint. Európában példa nélküli, átfogó, ingyenes gyermekétkeztetési programot indított a kormány. A rászoruló gyerekek szülei pedig már mind a négy iskolai szünet alatt igényelhetik az ingyenes gyermekétkeztetést. Emellett az egész országra kiterjedő, 80 milliárd forintos iskolafejlesztési program is indult.

– Biztos vagyok benne, hogy a magyar emberek az elmúlt években visszaszerezték a hitüket, közösen egy új jövőképet álmodtak meg, és már önbizalmuk és erejük is van ahhoz, hogy az álmaikat valóra váltsák. Ezt bizonyítja, hogy egyre több gyermek születik – tette hozzá a képviselő.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában