Helyi közélet

2017.08.22. 12:13

Segítsünk a beteg diákoknak!

Miskolc - Az iskolakezdés minden iskolában sok-sok szervezéssel jár, a családoknak pedig nem csekély kiadással.

Miskolc - Az iskolakezdés minden iskolában sok-sok szervezéssel jár, a családoknak pedig nem csekély kiadással.

A szeptember elseje még nehezebb azokban a családokban, ahol beteg a gyermek, és a tanévet a kórházban kell kezdenie. Bizonyára nem tudja minden olvasónk, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában általános iskola működik, mely a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola tagiskolája.

Lapunk tavaly elhatározta, hogy a nagy sikerű karácsonyi „Segítünk” akciónk mintájára iskolakezdési „Segítünk” akciót indít. Ezt az idén szeretnénk folytatni és hagyománnyá tenni. A kórházi tagiskola számára szeretnénk ismét tanszereket és kézműves foglalkozásokhoz szükséges anyagokat, eszközöket gyűjteni, melyekre nagy szükségük lenne a hosszú kórházi kezelés alatt álló gyerekeknek.

Képességfejlesztés

A kórházi tagiskola örülne minden tanszernek (füzetek, ceruzák, tollak, vonalzók, radírok, ecsetek, faragók), valamint olyan eszközöknek, melyeket a manuális képességfejlesztő foglalkozásokon tudnak felhasználni. A gyerekek bizonyára örülnének meséskönyveknek, a nagyobbak pedig regényeknek.

Adományaikat szeptember 10-éig várjuk szerkesztőségünkbe: Miskolc, Zsolcai kapu 3. Segítsünk a kórházi tagiskolának, hogy a beteg gyerekek is gondtalanul kezdhessék a tanévet!

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában