Helyi közélet

2017.08.13. 19:04

Bemutatóteremmel és varrodával bővültek Igriciben

Igrici - A külső megjelenítés a település dolgozóinak a munkája.

Igrici - A külső megjelenítés a település dolgozóinak a munkája.

Augusztus elején adták át az Igrici Epreskert Bemutatóterem és Varroda épületét. Az ünnepélyes átadáson a környék településeinek polgármesterei mellett jelen volt Tállai András miniszterhelyettes, a körzet parlamenti képviselője is, aki ebben az évben már harmadik alkalommal vett részt átadási ünnepségen Igriciben.

Ez már a harmadik átadó­ünnepség volt az idén Igriciben." Kislászló Csaba

A kistelepülésekért

„Tavasszal a magyar kormány START munkaprogramjának köszönhetően az Epreskert Igrici Befőzőüzem elkészülésén, júniusban, a szintén kormányzati forrásokból felújított bekötő útnak az átadásán, amelynek felkarolásában és megvalósításában képviselőként vállalt elévülhetetlen és településünk által nagyra becsült szerepet, majd most a bemutatóterem és varroda átadásán, amely fejlesztés a hazai kormányzat kistelepüléseket érintő fejlesztései közé illeszkedő beruházás” – mondta el Kislászló Csaba polgármester.

Tállai András beszédében kiemelte, hogy az Igricihez hasonló, jelenleg országszerte folyó fejlesztések illeszkednek a kormányzat kistelepülési önkormányzatokat támogató, segítő elképzeléseihez. Magyarország kormánya két forráson keresztül támogatta a jelenlegi beruházás megvalósítását oly módon, hogy csaknem 27 millió forint belügyminisztériumi és START közfoglalkoztatási forrást biztosított Igrici község önkormányzata számára az épület környezetének és annak belső és külső felújítására. Kormányzati forrásból kerülhetett sor a tetőzet cseréjére, a hátsó terasz építésére, az épület udvarának teljes kialakítására, a belső gépészet és burkolás teljes cseréjére, a külső homlokzat megváltoztatására, a berendezési tárgyak és eszközök vásárlására.

Közfoglalkoztatásban

A belső munkálatokat az önkormányzat fővállalkozó segítségével kiviteleztette, míg a külső megjelenítés, a település START programban közfoglalkoztatott dolgozóinak a munkája. A bemutatóterem – ahol a járás kistelepüléseinek START közfoglalkoztatásban készített „portékái” lesznek külön-külön bemutatva – hétköznap 9:00–17:00 óráig, szombaton és vasárnap 10:00–15:00 óráig tart nyitva a településen élők és az idelátogató vendégek számára. A varroda pedig 3-4 fő közfoglalkoztatott részére ad majd az Epreskert Igrici Befőzőüzem termékeihez alkalmazkodó dísztárgyak elkészítésére munkát.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában