Helyi közélet

2017.08.22. 10:06

A mottó: „Együtt egymásért!”

Kazincbarcika - A rangos és hagyományos esemény már a tizenharmadik a sorban.

Kazincbarcika - A rangos és hagyományos esemény már a tizenharmadik a sorban.

„Együtt egymásért!” – idén ezzel a mottóval rendez Esélyegyenlőségi Napot a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete. A kazincbarcikai érdekképviseleti szervezet újra szeretne együtt tölteni tagjaival, hozzátartozóikkal és az érdeklődőkkel egy kellemes délutánt. Az országosan is ismert és elismert eseményt több mint egy évtizede álmodta meg Tomkóné Kiss Mária elnök, a kazincbarcikai fogyatékossággal élők jeles aktivistája.

Ő és csapata azóta is töretlen lelkesedéssel dolgozik azon, hogy a térségben élő mozgáskorlátozottak és egyéb sérültek mindennapjait segítsék és megkönnyítsék, vagyis integrálják őket az épek világába.

Nem könnyű feladatra vállalkoztak, de Tomkóné Marikáék maroknyi csapata ennek érdekében tevékenykedik a hétköznapokban, de arról is gondoskodnak, hogy ünnepnapok is legyenek sorstársaik életében. Egy ilyen lesz a szeptember kilencedikei 13. Esélyegyenlőségi Nap.

Sokféle program

Mint minden évben, ezen a délutánon is számos hasznos információt osztanak meg a résztvevőkkel a szervezők, lesz szűrővizsgálat és egészségügyi tanácsadás is. Ám emellett természetesen a szórakozásé, kikapcsolódásé lesz a főszerep.

2017-ben újra ámulatba ejti majd a közönséget a budapesti Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes. Fellép az edelényi Dobi házaspár egy örökzöld slágereket, ismert operetteket és dalokat csokorba kötő zenés műsorral, de Kriston-Kolosai Anikó és Kriston Tamás gyönyörű táncpárosa is látható lesz. A délután sztárvendége – egy korábbi esélynapon feledhetetlen perceket és élményeket szerző – Szandi lesz, aki várhatóan idén is felpörgeti majd a résztvevőket. A szervezők – a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete és a Borsod-Média Ügynökség – várnak minden érdeklődőt a KSK Munkacsarnokába szeptember 9-én 14 és 18 óra között.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában