Helyi közélet

2017.08.16. 10:03

A léhi könyvtáros szereti a vonatozást

Léh - A helyi könyvállomány 2700 darabot számlál, de a megyei könyvtár könyveivel 3100 körüli ez a szám.

Léh - A helyi könyvállomány 2700 darabot számlál, de a megyei könyvtár könyveivel 3100 körüli ez a szám.

2007-től van a hat számítógépen internet-hozzáférés, azóta 3 éves kortól 77 évesig járnak a könyvtárba a helyiek. 2013-ban csatlakozott a község a megyei könyvtárhoz – mondja Regdon Lászlóné Éva néni, aki beljebb is invitál a léhi könyvtárba, ami a falu főutcáján, a posta mellett található.

Hetente kétszer

– Inkább az idősebbek olvasnak, a kötelező olvasmányokat a fiatalok viszik. Egy héten kétszer vagyunk nyitva, szerdán és csütörtökön délután 2-től este 8-ig. Ilyenkor az internetet használják a látogatók, olyanok is, akiknek egyébként van. Előfordul, hogy önéletrajzot írunk, szerkesztünk a betérőnek – meséli Éva néni. Hálás, hogy csinálhatja. A léhi könyvállomány 2700 darabból áll, de a megyei könyvtár könyveivel 3100 körüli a teljes léhi könyvtár. Három színes folyóiratuk van, és napilapjuk, az Észak-Magyarország. Megtudjuk: többnyire hölgyek olvasnak a léhi könyvtárban.

72 évesen…

– Eddig is kevesen olvastak, és sajnos a helyzet nem javul – mondja Regdon Lászlóné. – Nyíregyházi főiskolásként matek-kémiás voltam, a lakótársam magyar szakos volt. Az ő könyveit olvastam.

Éva néni Kázsmárkon tanított 1971-től, egy fia van, aki Balatonfüreden él.

– Mondják, hogy messze van Füred. Dehogy van! – legyint. – Szeretek vonatozni, 7 óra alatt lent vagyok. Hálás vagyok a léhi polgármesternek és a helyi képviselőknek, hogy ezt 72 évesen is csinálhatom. 1973-tól vagyok könyvtáros, és a faluban mi csináljuk a társadalmi eseményekre a műsorokat is.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában