Helyi közélet

2017.07.15. 20:31

Panasza van? Segítenek a kiadványok (is)

Borsod-Abaúj-Zemplén - A felhasználóváltás problémakörére és a védendő fogyasztói státusszal kapcsolatos tudnivalókra hívja fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal két újabb kiadványa.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A felhasználóváltás problémakörére és a védendő fogyasztói státusszal kapcsolatos tudnivalókra hívja fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal két újabb kiadványa.

A Panasza van? Segítünk! kampányt tavaly indította a hivatal, a sorozat első része a fogyasztók számára ismertette a jogorvoslati lehetőséget, míg a második füzet a szabálytalan vételezés problémakörét dolgozta fel.

Az idén májusban megjelent „Jelentse be időben! Tájékoztató a felhasználóváltozásról”, valamint a „Tájékoztató fizetési nehézségek esetére, illetve védendő fogyasztóknak” című fogyasztóvédelmi tájékoztató füzeteket kedden mutatták be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szakemberei a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal szervezte sajtótájékoztatón.

Scherer Zsolt, a hivatal szóvivője elmondta: „A villamos energiát, földgázt, távhőt vagy vezetékes vizet fogyasztók személyében bekövetkezett változás bejelentése jogszabályi kötelezettség. A vitás ügyek sokszor abból adódnak, hogy a fogyasztók megfeledkeznek a változások bejelentéséről a szolgáltató felé. A kiadvány célja, hogy felhívja a figyelmet ennek fontosságára, módjára és elmaradásának következményeire.”

– Adódhat olyan helyzet, amikor nehézséget okoz a közművek kifizetése, avagy használata – ezt már dr. Kolozsi Sándor, a hivatal fogyasztóvédelmi főosztályvezetője mondta. Hangsúlyozva, védendő fogyasztó lehet, aki szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő. A sorozat negyedik kiadványa abban segít, hogy az érintettek tájékozódjanak az őket illető kedvezményekről, illetve az igénylés módjáról.

A kiadványokhoz a kormányablakoknál, illetve a szolgáltatók ügyfélszolgálati irodáján lehet hozzájutni.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában