Helyi közélet

2017.07.02. 08:16

Egy csipetnyi Párizs Miskolc szívében

Miskolc - Desszertem: új cukrászműhely, új kávézó a színház tövében. Franciás hangulat, franciás ízek.

Miskolc - Desszertem: új cukrászműhely, új kávézó a színház tövében. Franciás hangulat, franciás ízek.

Szakács fejjel készít desszertet, de cukrász fejjel főz – ezt vallja saját magáról Borsos Zsuzsanna, a pénteken megnyílt Desszertem Cukrászműhely és Kávézó cukrász-séfje. S ennek a különleges látásmódnak köszönhetően kerülhetnek a cukrászpultba olyan desszertek, mint például a zöldalmás-uborkás panna cotta, a sós karamellás krémpohár. És ezért is sorakoznak a cukrászpolcán különleges fűszerek, amik nem megszokottak az édességeknél: tonkabab, kardamon, koriander. De a modern, új ízek mellett a klasszikus édességeket is megtaláljuk a kínálatban: az Eszterházy tortát, a krémeseket, mézeseket, croissant.

Kell és érdemes minőségi gasztronómiát csinálni Miskolcon." Vargáné Bodnár Henriett

Az újonnan megnyílt Desszertem Cukrászműhelyt a Miskolci Nemzeti Színház mellett, a színészlakások alatt keressük. A kávézónak franciás hangulata van, ahogy a tulajdonosok megálmodták, egy csipet Párizs Miskolc belvárosában. Budaházyné Csilla és Vargáné Bodnár Henriett tulajdonosok nem ismeretlenek Miskolcon, hiszen ők működtetik a Végállomás Bistorant és Éttermet, amely már többször is az év toplistás éttermei közt szerepelt.

– Több évtizedes vendéglátós múlttal a hátunk mögött joggal mondhatjuk, kell és érdemes is minőségi gasztronómiát csinálni Miskolcon – jelentette ki a pénteki megnyitón Vargáné Bodnár Henriett. – Azt tapasztaltuk, a cukrászat területén azonban még van hova fejlődni. Az, hogy a cukrászműhelyünket a belváros szívében nyitottuk meg, része a belvárosi rehabilitációnak is, és szeretnénk ezzel is példát mutatni másoknak, hogy igenis érdemes minőséget behozni, minőséget kínálni a főutcán.

Szakértelem, tudás

Budaházyné Csilla azt emelte ki, hogy náluk igazi gyümölcsből, tejből, vajból, csokoládéból, minőségi alapanyagokból készülnek az édességek. „Kis csapatunk bebizonyítja, hogy szakértelemmel, tudással csodálatos édességeket, finomságokat lehet alkotni” – fogalmazott.

A tulajdonosok hangsúlyozták, ma már az a jellemző, nem elmegy a munkaerő a városból, hanem idejön. Ezt bizonyítja az is, hogy Borsos Zsuzsanna Székesfehérvárról érkezett hozzájuk, de a fővárosból is várnak még munkatársakat.

Várvízi Péter, a Desszertem szakmai vezetője elmondta, Borsos Zsuzsanna tanítványa volt, ezért is öröm és persze büszkeség számára, hogy együtt dolgozhatnak.

„Szeretnénk olyan ízeket, ízkompozíciókat alkotni, amiben a vendég érzi a kiváló alapanyagokat. Például, hogy a tökmag tökmagból van…Igyekszünk majd – éppúgy, ahogy a Végállomásban – a szezonalitásra is figyelni, annak is megfelelően alakítani a kínálatunkat” – sorolta Várvízi Péter.

Fontos hely, novum

A Desszertem megnyitóján Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is jelen volt, és elmondta, a rendszerváltás után a borászat és a gasztronómia, ami a leghamarabb változott, átalakult. „A Végállomás étterem egy fontos hely, igazából országos szinten is novum. Az ilyen gasztronómiai újítások, minőségi szolgáltatások hozzájárulnak az életminőségünk javításához” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában