Helyi közélet

2017.07.09. 21:47

Dobóné Koncz Judit Szentistván új polgármestere

Szentistván - Időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap Szentistvánon.

Szentistván - Időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap Szentistvánon.

A vasárnapi voksolást azért kellett kiírni, mert április elején a testület többsége arra szavazott egy rendkívüli ülésen, oszlassák föl az önkormányzatot.

A részvételi hajlandóság igen magas volt, a 2008 szavazásra jogosult közel 68 százaléka, 1364 választópolgár adta le voksát a három polgármester-jelölt valamelyikére. Közülük 1346-an dobtak le érvényes szavazatot az urnákba, mondta el Derekas Sándor jegyző. A szavazást nem zavarta meg rendkívüli esemény.

A legtöbb voksot, 766-ot a független Dobóné Koncz Judit kapta, a 2014-ben megválasztott dr. Pusztai-Csató Adriennt (Új Kezdet Párt) 571-en látták volna újra szívesen a polgármesteri székben. A Magyar Munkáspárt jelöltjére, Budai Ferenc Norbertre 9-en adták szavazatukat. A szentistvániak új, hat tagú képviselő-testületet is választottak, a szavazatok összeszámolása, az eredményekről később beszámolunk.

Sorsolás döntött az utolsó képviselői helyről

Szentistvánon vasárnap megválasztották a képviselő-testület hat tagját is. Ennek eredményeképpen a 2019-es önkormányzati választásokig Sebők Erzsébet, Koncz József, Tóth Józsefné, Aranyosi Imre, Barta Szilárd és Dobó Anita lehet a képviselő-testület tagja, Barta Szilárd (Jobbik) kivételével mindannyian függetlenként indultak. Az előző testületnek Barta Szilárd és Dobó Anita is a tagja volt, de minden korábbi képviselő indult a választáson.

A legtöbb szavazatot Koncz József korábbi polgármester kapta, 597-et, s a bejutáshoz legkevesebb 465 szavazat kellett. A hatodik helyről sorsolás döntött, ugyanis Aranyosi Imre és a 2014-ben bejutó Kiss Lajos is ugyanannyi voksot kapott. Az alakuló ülést 15 napon belül kell megtartani, a polgármesteri átadás-átvételt a kormányhivatal felügyeli.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában