Helyi közélet

2017.06.11. 15:24

„Neked munka, nekem álom…”

Miskolc - Egy nap a fogyatékkal élő emberekért a Miskolci Törvényszéken.

Miskolc - Egy nap a fogyatékkal élő emberekért a Miskolci Törvényszéken.

A Miskolci Törvényszék második alkalommal csatlakozott a „Neked munka, nekem álom” elnevezésű kezdeményezéshez, mely a tavalyi évhez hasonlóan a „Nyitott bíróság” program keretében került megszervezésre.

Kölcsönös tapasztalatcsere

Az Írországból induló kezdeményezés Magyarországon először 2015-ben indult útjára Budapesten. A 2016-ra magát országos programmá kinövő eseménysorozathoz idén már a főváros mellett tizenkilenc vidéki nagyváros több mint 200 munkáltatója is csatlakozott. Idén már nem bizonyult elegendőnek az egynapos rendezvény, így május 30-tól egészen június 2-ig „valósították meg az álmokat”. A program célja, hogy a jelentkezők eltölthessenek egy fél napot egy számukra érdekes munkahelyen, kipróbálják álommunkájukat, és mind a munkavállalóknak, mind az őket fogadó munkáltatóknak lehetőségük nyíljon egymás megismerésére és a kölcsönös tapasztalatszerzésre.

Alapítványi segítség

A megyében az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány vett részt a program lebonyolításában. A miskolci 11 munkahely közül a törvényszék május 30-án rendezte meg a napot, melynek során lehetővé tette egy mozgáskorlátozott fiatal számára, hogy az álma, akár egy fél napra is, de teljesüljön.

A különleges nyílt napra Gál Glória kísérőjével érkezett, ahol dr. Bernáthné dr. Kádár Judit, a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnökhelyettese köszöntötte, majd ezt követően megismerkedett a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság épületével, az ott található kezelőiroda működésével, közreműködött a bírósági iratok leadásában, az iratgyűjtőbe érkezett beadványok átvételében, az iratok érkeztetésében és lajstrom­számmal ellátásában, valamint bepillantást nyert a lajstromprogram működésébe. A „munkaidő” végén az elnökhelyettes asszony megköszönte munkáját és átadott számára egy emléklapot.

Egészséges kollégák között

Glória köszönetét fejezte ki, hogy eltölthetett a bíróságon egy fél napot, hiszen jelenlegi, az alapítványnál fennálló munkaviszonyát megelőzően 3 évig adminisztrátorként dolgozott egy munkahelyen, ahol nemcsak fogyatékkal élők, hanem egészséges kollégák is körülvették. Elmondta, hogy számára az a legnagyobb álom, hogy újra adminisztratív munkakörben dolgozhasson, bízva abban, hogy álmát betegsége nem hiúsítja meg.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában