Helyi közélet

2017.06.28. 14:43

Mindnyájan győztek…

Miskolc - Tehetségkutató vetélkedőt szervezett a könyvtár roma kis­diákoknak, tábort nyertek a legjobbak.

Miskolc - Tehetségkutató vetélkedőt szervezett a könyvtár roma kis­diákoknak, tábort nyertek a legjobbak.

Több száz, elsősorban a megye kistelepülésein élő, 8–10 év közötti roma gyermeket mozgatott meg a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által szervezett tehetségkutató vetélkedő. A döntő 30 nyertese 5 napos, élményekkel, programokkal teli táborozáson vehet részt Füzérradványban.

Te is lehetsz győztes! címmel hirdette meg roma tehetségkutató versenyét a miskolci könyvtár az Égigérő mesefa – A Borsod megyei kistelepülési könyvtárakban tervezett biblioterápiás projektek megvalósítása című program keretében. Az abaúj-hegyközi, az Edelényi, az Encsi, a Miskolci, az Ózdi és Szikszói kistérségben élő 8-10 éves gyermekek ének, hangszeres zene és tánc kategóriában mutathatták meg magukat. A lényeg azonban nem is az eredmény vagy a konkrét nyeremény volt, hanem hogy új közegben, új emberekkel, új élményekkel és lehetőségekkel találkozhattak.

Július végén indulnak

A június 12-ei döntő zsűrijének elnöke Regős Zsolt nívódíjas karnagy volt, tagjai: Oláh Gergő énekes, Barsi Csaba néptáncpedagógus, zenész, Bokrosné Stramszky Piroska, a könyvtár igazgatóhelyettese és Barna Attila, a megyei Roma Területi Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Elmondható, hogy mindenkihez volt egy jó szavuk, méghozzá őszintén és megérdemelten. Hiszen a döntőbe jutott 29 produkciónak az előadói minimum bátrak voltak – de többségükben igen ügyesek is.

A táborozókat többek között Vígh Balázs író, a Kiss Kata Zenekar, kirándulások, libegőzés, múzeumpedagógiai és biblioterápiás foglalkozás, sok-sok kézműveskedés várja július 24–28. között. Tehát másféle mintákat láthatnak, újfajta motivációkat szerezhetnek ahhoz, hogy ők is felismerjék: van más út!

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában