Helyi közélet

2017.06.25. 17:25

Géza bácsik

<em>Nagy érdeklődés mellett zárult legutóbbi Facebook-szavazásunk, amelyen a legnépszerűbb osztályfőnököt szerettük volna a megtalálni a hálás nebulók szavazatai alapján.</em> Pap Gyula írása.

Nagy érdeklődés mellett zárult legutóbbi Facebook-szavazásunk, amelyen a legnépszerűbb osztályfőnököt szerettük volna a megtalálni a hálás nebulók szavazatai alapján. Pap Gyula írása.

Amellett, hogy rendkívül sikeresek ezek a szavazások, egy kicsit igazságtalan is egyet kiemelni azok közül a pedagógusok közül, akik szívüket-lelküket beleadva igyekeznek pallérozni tanítványaikat, nemcsak átadni a tudást, de sokszor – milyen elkoptatott szó: emberségből – példát mutatni nekik. Az értékelést figyelve óhatatlanul előbukkannak saját iskolás emlékeink, esetemben Prak tanár úrról, Géza bácsiról, (másoknak Öcsi), aki a testnevelés fontosságára hívta fel az arra érzékeny tanulók figyelmét anno. Ezt a munkáját nálam jó hatásfokkal végezte, de volt egy másik attitűd, amiért nem lehetek eléggé hálás neki. Ekkor vesztettem el ugyanis apámat, és így utólag látom, hogy az a figyelem, gondoskodás, amit nekem szentelt, segített át ezen a nehéz időszakon.

Nem tudjuk pontosan hány lelkileg nehéz helyzetben lévő diák koptatja ma is az iskolapadokat, csak reménykedhetünk benne, hogy mindegyik megtalálja kedves osztályfőnökét, Géza bácsiját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában