Helyi közélet

2017.06.14. 19:50

Iskolájában is emlékeztek Arankára, a lelőtt miskolci kislányra

Miskolc - A baptista intézmény saját halottjának tekinti a kislányt.

Miskolc - A baptista intézmény saját halottjának tekinti a kislányt.

A hétfőn este tragikusan elhunyt kislány iskolájában, a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskolában is megemlékeztek Arankáról. Szerdán az iskola tornatermében gyűltek össze a diákok és a pedagógusok, ahol gyertyagyújtással és imával emlékeztek iskolatársukra.

- Mindannyian nagyon megrendültünk, a gyerekeket rendkívül felzaklatta az esemény, ezért rendeztünk megemlékezést, hogy valamilyen módon le tudjunk zárni a fejükben az események hatását. Pszichológust is hívtunk az osztálytársakhoz, ami szükséges volt, de később is kell a segítségre, hogy fel tudják dolgozni az esetet. A baptista gyülekezet, illetve az intézmény a saját halottjának tekinti a kislányt, hozzá fogunk járulni a temetési költségekhez, ez ügyben már fel is vettük a kapcsolatot hozzátartozókkal – mondta el Molnárné Kertész Ildikó intézményvezető. A baptista egyház által fönntartott iskolába egyébként több unokatestvére is jár az elhunyt Arankának.

Az igazgató hozzátette, a baptista lelkész lelki vigaszt is ajánlott, a vasgyári imaházban beszélgetést, imádkozást szervez a hozzátartozóknak.

Mindeközben az édesapja által véletlenül lelőtt és meghalt kislány szüleit a szomszédok még nem látták otthon, s aggódnak értük. A férfi ügyvédje, Dr. Weisz Linda lapunknak elárulta, utoljára a kihallgatáson találkozott az apával, azóta nem tudta vele fölvenni a kapcsolatot. Mint mondta, mivel a szörnyű tragédia nem szándékos cselekmény volt, ezért a büntetőjogi felelőssége is kisebb, s enyhébb büntetésre számíthat.

ÉM-TB


Agyonlőtte kilencéves kislányát egy férfi Miskolcon. A rendőröknek azt mondta, baleset történt, véletlenül sült el a fegyvere. A kislány súlyos fejsérülést szenvedett, a mentők hiába vitték kórházba, meghalt.

Véletlenül lőtte le kilenc éves kislányát hétfőn este egy apa Lyukóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában