Helyi közélet

2017.06.10. 18:30

Eljött a fűnyíró robotok ideje

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nemcsak szebb a pázsit látványa, de sokkal nagyobb a rend is.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nemcsak szebb a pázsit látványa, de sokkal nagyobb a rend is.

A felmérések szerint Nyugat-Európában trendi a hobbikertészkedés, aminek meg is adják a módját: megvesznek minden minőségi szerszámot, kiegészítőket, nem megfeledkezve a kertészdivatról sem. Ha nem is általánosságban, de egyre gyakrabban tapasztalják az ilyen jellegű vásárlásokat nálunk is, tudtuk meg Meleg Sándortól, a Kertész Áruházak Kft. ügyvezetőjétől.

A trendek közé tartoznak már az akkumulátoros gépek is.

– A technika gyors fejlődésének köszönhetően már a nagyobb energiafelhasználású barkács-, ipari és kerti gépek – mint a körfűrész, láncfűrész, sarokcsiszoló, fúrókalapács – is elérhetőek a­­kkumulátoros változatban. Ezekre egyre nagyobb a kereslet, hiszen egyesíti a kisebb és közepes teljesítményű elektromos és benzinmotoros gépek előnyeit. Az elektromos gépeknél pedig sokkal mobilabb, csendesebb, környezetbarátabb, és kevesebb karbantartást igényel – magyarázza Meleg Sándor.

Az áruk ugyan magasabb a hagyományos gépeknél, de adott gépcsaládot egy akkumulátor is kiszolgálhat. Nyugaton már minden 5. eladott fűnyíró robot, és nemcsak a hagyományos fűnyírók piacát veszi el, hanem egyre többen vásárolják a fűnyíró traktor kiváltására is. Az előző évekhez képest az áruk is jelentősen csökkent, ma már egy komolyabb benzinmotoros fűnyíró árán elérhető.

Rendkívül praktikus, sőt újdonsága és működési látványossága miatt hamar a gyerekek és a családfő kedvencévé válik. Telepítéskor jelentős pluszköltséggel járhat az erősen tagolt terület, ezért igényelhet némi átgondolást, esetleg az adott működési területen történő átszervezést a robot munkába állítása. Tapasztalatok szerint nemcsak szebb a pázsit látványa, de sokkal nagyobb a rend is – teszi hozzá az ügyvezető.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában