Helyi közélet

2017.06.06. 09:05

Borsodi Fonó - Akárhogy is fáj, a Csík a király

Miskolc - Hétfőn ért véget a szombaton kezdődött XXI. Borsodi Fonó a Diósgyőri Várban.

Miskolc - Hétfőn ért véget a szombaton kezdődött XXI. Borsodi Fonó a Diósgyőri Várban.

Miskolcon minden hónapban van valamilyen fesztivál, júniusban kettő is, nem is akármilyenek. Az elmúlt hétvége a Borsodi Fonó jegyében telt a Diósgyőri várban, ahol mi is ott voltunk, mint ahogyan a sok ezer látogató között Pfliegler Péter is. Miskolc alpolgármestere nejével a Csík zenekar hangversenyére érkezett. Mint mondta, Miskolcon mindig megnézik a legendás bandát, és amikor megszólítottuk, abban bízott, hogy a Kerekes Band koncertjét sem késték még le.

Muszáj ide jönnünk, ha van!" Ádám Anetta

– Elég régóta kijárunk a feleségemmel a Fonóra, nagyon szeretjük ezt a stílusú zenét, ám mindenfajta zenét szeretek – árulta el. – A magyar népzene, kicsit rockosítva közel áll hozzám. Az a hangulat, ami a Diósgyőri várban ezzel a kulisszával éri az embert, az magáért beszél.

Orliczki Zsuzsa a barátaival érkezett a Fonóra, nem meglepő módon a Csík koncertre.

– Nagyon régóta kedvelem a zenekart. Hogy miért? Azért, mert hitelesek – válaszolta és megjegyezte azt is, hogy neki „kevés” az idei Borsodi Fonó programja. – Kevés a koncert és nem túl változatosak a programok.

Hogy mi vonzotta a párjával Ádám-Tóth Juditot a Borsodi Fonóra? Nem találnák ki.

– A Csík Zenekarra vagyunk kíváncsiak, évek óta szeretjük őket – jelentette ki. – Remélem, a Kerekes Bandből is láttunk valamit, mert a párom őket is nagyon kedveli.

Judit elmondta: zenéből mindenevő, így Lajkó Félixet is meghallgatja. „Ő kombinálja a különböző zenei stílusokat, ami nagyon egyedi. Azt sajnálom csak, hogy annak idején Egerbe került a Kaláka…” – vallotta meg.

Együtt a család

Murvai Ervin és családja is régi Fonó-látogató, ám neje, Ádám Anetta elárult mást is.

– Nehéz néhány mondatban elmondani, hogy miért jó a Borsodi Fonó, egyszerűen muszáj ide jönnünk, ha van – jelentette ki. – Csaknem azóta járunk, amióta van. Minden nap jöttünk volna, de a harmadik nap ki van lőve.

– Az egész család együtt – ezt már Murvai Ervin mondta. – Mindig a gyerekekkel jövünk, mondhatni, így nőttek fel, hiszen itt voltak velünk a koncerteken. Ültek, feküdtek, aludtak a várfal mellett, alatt és megszokták és szeretik ezt a hangulatot.

Anetta szerint egyébként, ha a mindennapokban nincs is mindig nyoma, de „működik” az, hogy igyekeznek alakítani gyermekeik ízlését.

„Szereted a Borsodi Fonót? Igen! Hány évesen voltál itt először? Három. Kivel voltál? Anyával és apával. Mi a jó itt? A koncertek. De hát máshol is vannak koncertek. De itt a vár! Ilyen zenéket lehet hallani a rádióban? Nem.” A 11 éves Balajthi Bogi aztán futott is a színpad elé. Nem is csoda: a Kerekes Band adott ráadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában