Helyi közélet

2017.05.27. 08:55

Városi túra Miskolcon: Tetemvártól Népkertig

Miskolc - Folytatja séta-sorozatát az Átjáró. A civil egyesület most szombat délutánra szervez városi sétát, amely a Tetemvártól indul és a Népkertig tart.

Miskolc - Folytatja séta-sorozatát az Átjáró. A civil egyesület most szombat délutánra szervez városi sétát, amely a Tetemvártól indul és a Népkertig tart.

Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület által elindított útikönyvsorozat is - amelynek első kötete az Utánam, srácok, a Belvárosba! címet viseli - ezeken a közös városnézéseken alapszik. A belváros egy másik részét érintő kirándulás témái és tapasztalatai a közeljövőben megjelenő folytatásokban bukkannak majd fel.

A Kapusi Krisztián történész vezette interaktív túra szombaton 3 órakor kezdődik, a Petőfi téren. Az útvonal nagyjából így fest: Deák tér - Kossuth utca - Szemere-kert - Szent István tér - Mindszent tér; másfél-két órával később zárul a program a Népkertben, a Sportcsarnok előtt. A résztvevők a városnézés során a felkeresett helyszínekkel, utcákkal, épületekkel kapcsolatos kvízkérdésekre válaszolhatnak, ami a végén könyvnyereményt ér. A fél 5 utáni túrazárás nem jelenti az átjárós program végét: minden érdeklődőt közös kamázásra invitálnak a népkerti pályára. Mint ismeretes, ez is egyfajta Miskolc-történeti emlékezésnek, helyi érték felkarolásának tekinthető, lévén hogy a kama a borsodi megyeszékhely saját sportja, egy itt keletkezett és csak itt ismert labdás csapatjáték.

További információk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában