Helyi közélet

2017.05.24. 09:43

Vakvezető kutya és segítő eszközök bemutatója Miskolcon

Miskolc - Látássérültek életvitelét segítő eszközöket mutattak be és vakvezető kutyákat is láthattak Miskolcon.

Miskolc - Látássérültek életvitelét segítő eszközöket mutattak be és vakvezető kutyákat is láthattak Miskolcon.

Régi álom volt, hogy az országos szövetség közvetlenül tagjainak mutathassa be szolgáltatásait. De a vakvezetőkutya-iskola megismerését is fontosnak tartjuk mi is, akárcsak az országos szövetség – mondta kedden megnyitójában Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk – ezt már Angyal Gábor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének szakmai vezetője jelentette ki. – Szövetségüknek nagyon fontos, hogy biztosítsuk azokat, akiket képviselünk, hogy a mindennapi életvitelüket segítő eszközökhöz a lehető legkönnyebben juthassanak hozzá. Tudjuk, nem mindenkinek egyszerű Budapesten, a segédeszközboltban vásárolni. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden évben egyszer helybe hozzuk a termékeket.

Népszerűsítik a munkát

Így aztán a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületénél kedden, a Jókai utcában sok más mellett írássegítő táblát, jelölőket, játékokat, nagyítókat, kutyafelszerelést, de telefonokat is vehettek féláron azok, akik akartak.

Azért is jöttünk, hogy bemutassuk és népszerűsítsük munkánkat, hogy még inkább megismerjék az érdeklődők a vakvezető kutyák munkáját – felelte kérdésünkre Bajnóczi Enikő, a MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Iskolájának kiképzője, kölyöknevelési és tenyésztési felelőse, aki 12 éve foglalkozik vakvezető kutyák kiképzésével.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában