Helyi közélet

2017.05.03. 10:41

„Nincs még egy ilyen módszer”

Miskolc - Megyénkben is elérhető a Dévény Anna által kidolgozott rehabilitációs kezelés.

Miskolc - Megyénkben is elérhető a Dévény Anna által kidolgozott rehabilitációs kezelés.

Nemrég Miskolcon mutatta be a Dévény- módszert a Dévény Anna Alapítvány két DSGM-szakgyógytornásza a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában (Erről lapunkban is beszámoltunk.). A speciális, rehabilitációs módszerre sokan voltak kíváncsiak, telt ház előtt tartotta meg előadását a két szakember. Megemlítették, megyénkben több DSGM-gyógytornász is alkalmazza a speciális módszert.

Épp a komplexitása miatt igen hatékony." Simon Anikó

Finanszírozott lesz

Azóta megtudtuk, Miskolcon a Menta Mozgásház és Fejlesztő Központban Simon Anikó DSGM-szakgyógytornász főállásban, vállalkozóként kezeli a betegeket, csütörtökönként pedig Molnár Tünde is csatlakozik hozzá. Ő egyébként Sajószentpéteren dolgozik, ott van magánrendelése. Rajtuk kívül Miskolcon még 6 olyan szakgyógytornász van, akik ismerik és alkalmazzák a Dévény-módszert. A remények szerint az országos hálózathoz csatlakozva Simon Anikó Miskolcon, Molnár Tünde pedig Miskolcon és Sajószentpéteren is hamarosan OEP-finanszírozással kezelheti a betegeket. Az engedélykérések folyamatban vannak, a Dévény Anna Alapítvány fogja a szerződést megkötni az OEP-pel, azaz annak utódjával.

Komplexebb

Simon Anikó a különleges módszerről elmondta: abban különbözik a Magyarországon ismert többi rehabilitációs kezeléstől, hogy ez komplex módszer. Egyik része a speciális, manuális technika, amivel az izomzatot kezelik. A cél az izomzat normál működésének helyreállítása, az izomzat képessé tétele a mozgásra. A másik rész az aktív gyakorlás, amikor a babákkal az életkornak megfelelő mozgásokat gyakoroltatják. E kettő ötvözése, a mozgás közbeni izomkezelés pedig rendkívül megnöveli a hatékonyságot.

– Nincs még egy olyan módszer, ami az izomzatra és az idegrendszerre egyaránt hatna. Épp a komplexitása miatt igen hatékony – tette hozzá Simon Anikó.

ÉM-HE


Miskolc - „Azt mondták, nem fog járni és beszélni a gyermekem, de egyévesen már szaladt”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában