Helyi közélet

2017.05.09. 17:01

Két napig borangolhatunk az Avason

Miskolc-Avas - A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület tartott sajtótájékoztatót hétfőn a VI. Avasi Borangolásról.

Miskolc-Avas - A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület tartott sajtótájékoztatót hétfőn a VI. Avasi Borangolásról.

A történelmi Avas az a pontja a városnak, amelyik vonzza az embereket, a rendezvényeket, ami abból is látszik, hogy hat éve volt az első Borangolás, de egyre többen és egyre messzebbről jönnek hozzánk – jelentette ki dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az Avasi Cellarium Pálinka- és Borházban. – Tavaly is tele voltak az utak, a kiskocsmák, a pincék. Nyitnunk és szélesítenünk kell a lehetőségek tárházát, ezért is lesz kétnapos a rendezvény, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb időpontot.

A városvezető beszélt arról is, hogy ki fogják használni május 12–13-án a kilátó környékét is.

– Koncertek, családi programok lesznek, hiszem, hogy jól ki fogjuk használni a két napon az Avast, ami arra ösztönzi az önkormányzatot és a civil és a különböző borral foglalkozó szervezeteket is, hogy az Avas fejlesztését minél hamarabb elkezdjük – fogalmazott dr. Kriza Ákos. – Rengeteg terven és egyeztetésen vagyunk túl: a város főterével együtt az Avas tervezése zajlik, és reményeink szerint beindulnak a fejlesztések még az éven közel 1,5 milliárd forintból.

Dr. Gyurcsik András, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület elnökségi tagja a programok közül kiemelte többek között az „Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak” című pénteki programot, amikor is este 6-tól Sebestyén Márta, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos ad akusztik koncertet az Avasi Református Templomban.

Maga a Borangolás másnap délben indul négy helyszínről: a Nagy-Avasi, a Mélyvölgyi, a Kis-Avasi pincesorról, és új helyszínként az Avasi kilátótól. Éppen ott, a kilátónál lesz a rendezvény zárása is, a P. Mobil-koncerttel este fél 9-től. Az is biztos, hogy 45 pince és 55 borász lesz nyitva, és várja a vendégeket a sok-sok kulturális program mellett.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában