Helyi közélet

2017.05.11. 11:16

Interjú: UFO Együttes

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnerei az Ufo együttesből Zsolti és Szidi voltak, akik meséltek zenei újdonságaikról, és terveikről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnerei az Ufo együttesből Zsolti és Szidi voltak, akik meséltek zenei újdonságaikról, és terveikről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Hogyan telt az elmúlt fél évetek?

Ufo együttes: (Zsolt): Sok minden történt és történik velünk folyamatosan, de ami talán a legfontosabb, hogy azok az update-elt dalok, melyekről anno beszélgettünk, hivatalos formában is  megjelentek, valamint készült egy olyan új remix a "Napolaj” c. nótához, amit egy neves magyar producer (Pixa) közreműködésével tettünk új köntösbe, és amire nagyon büszkék vagyunk. Ezt a dalt azóta több rádió is átvette, ami külön öröm számomra, hisz 20 évvel ezelőtt se voltam különösebben a média kedvence. :) Az idei évünk eddig nagyon intenzív, már nem tudom azt mondani, hogy szezonális zenekar vagyunk, akik egy ideig pörögnek aztán pihennek kicsit, hiszen télen-nyáron úton vagyunk és egyre kevesebb a szabad hétvégénk amit igyekszünk remek bulikkal meghálálni a közönségnek. Így volt ez most is Miskolcon a Stamp clubban, ahol szintén fantasztikusan éreztük magunkat.

Béres Szabi: Új zenében nem gondolkodtok?

Ufo együttes: (Zsolt): Mi újnak nevezzük a régi dalaink fel és átdolgozását, és nem tervezünk új számokat írni, hiszen a közönségünk sem igényli és kéri ezt tőlünk. Az, hogy új formában  szólalnak meg a dalaink nyilván a kor követelményeinek tudható be. A 21.században megszólaltatni a kilencvenes évek zenéit nem feltétlenül szerencsés. A mai digitális világban, sokkal komolyabb hangzásban tudjuk ezeket a dalokat átadni. A régi dalaink átdolgozását tulajdonképpen úgy éljük meg, mintha újat alkotnánk.

Béres Szabi: Klip?

Ufo együttes: (Szidónia): Néhány éve készült már egy a Karibi partyhoz, most viszont egyszerre csináltunk hármat azok közül egyik a Napolaj, a másik kettő pedig maradjon még meglepetés.

Béres Szabi:  A "fesztiválos” háttér munkáid is aktívak még Zsolti?

Ufo együttes: (Zsolt): Van a Total Dance fesztiválnak egy művészeti része, ami lassan olyan mint egy mozgó színház ,amelynek megvannak a rendezői dramaturgiája koreográfiái, fény és látványtechnikai elemei, amiket én hangolok össze. Ez is egy nagy feladat, hiszen a mai modern technikával már sok minden megvalósítható. Ami pedig még nagyon fontos,hogy az idei miskolci Egyetemi Napokon szombaton is lehet velünk találkozni a színpadon,várunk mindenkit!

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában