Helyi közélet

2017.05.22. 11:34

Családi Nap Pácinban

Pácin - Sikeres hagyomány keletkezett a ren­dezvényből.

Pácin - Sikeres hagyomány keletkezett a ren­dezvényből.

Szép és sikeres hagyománnyá nemesedett Pácinban a májusi Családi Nap, melyet már harmadszor rendeztek meg a zempléni településen, és amelyet ezúttal is együtt ünnepeltek a gyermeknappal.

Rotyogó bográcsok

Illatfelhőbe burkolózott szombaton a pácini Bárókert, ahol a Családi és Gyermeknapra került sor, és amelynek egyik szegletében bográcsok is sorjáztak.

A rendezvényt ugyanis már a kezdetektől főzőverseny is kíséri, erre ezúttal tizenkét – köztük a szlovákiai Borsiból érkezett – csapat jelentkezett.

A gasztronómiai versengés résztvevőinek az idén a paprikás krumpli műfajában kellett nagyot alkotniuk, melynek legjobbjairól a cigándi Kisgaras Étterem séfje, Szabó Zsolt vezette zsűri döntött.

Miközben a bográcsokban rotyogtak a kolbászos, nokedlis, egyéni fűszerezésű paprikás krumplik, a Mágócsy-kastély díszlete mögötti színpadon folyamatos műsor zajlott a pácini óvodások, általános iskolások és a helyi idősek klubja kórusának közreműködésével.

A közönségből jelentkezhettek A falu legerősebb embere és A falu legügyesebb asszonya elnevezésű vetélkedőre, a Vöröskereszt sátoraljaújhelyi szervezete pedig ingyenes szűrővizsgálatokat tartott.

A gyerekek ugrálóvárnak örülhettek, a Cigándi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói látványos tűzoltási gyakorlat bemutatásával, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság munkatársai gyermekeknek szóló kerékpáros akadályversennyel és rendőrségi eszközök, felszerelések sokakat vonzó bemutatójával színesítették a programot.

A pácini Családi és Gyermeknapból hangulatos, igazi közösségi esemény kerekedett, de hát már ez is a hagyomány része lett.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában