Helyi közélet

2017.05.19. 19:22

Borsodi Fonó nincs Csík zenekar nélkül

Miskolc - 21. alkalommal várják a látogatókat június 3–5. között a Diósgyőri várba.

Miskolc - 21. alkalommal várják a látogatókat június 3–5. között a Diósgyőri várba.

A város legrégebbi fesztiváljaként jellemezte a Borsodi Fonót Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. A rendezvényről szerdán tartottak sajtótájékoztatót, ahol ismertették a programokat is. Így megtudtuk azt is: az idén sem lesz Borsodi Fonó Csík zenekar nélkül.

– A kultúra, amit a város kínál, amellett, hogy sokszínű, minőségi is kell hogy legyen – mondta dr. Kiss János alpolgármester, aki elsősorban Miskolc kultúra iránti elkötelezettségéről beszélt. – Ezentúl szeretnénk, ha progresszív is lenne. Mindezt úgy, hogy közben megőrizzük értékeinket, hagyományainkat. Valamint fontos, hogy elérhető legyen, ne csak helyileg, hanem gazdaságilag is a miskolciak számára.

Látványosabb

„A Borsodi Fonó egy olyan fesztivál, ahol különböző műfajok megférnek egymás mellett, így egyfajta képet ad az országos zenei felhozatalról” – ezt már Szabó Attila, a Csík zenekar hegedűse mondta a szerdai sajtótájékoztatón. Azt is elárulta, az idén speciális vendéget is hoznak magukkal, a Sarjú bandát, akik a Fölszállott a páva döntősei voltak.

Kerekes Band, Lajkó Félix, Pásztor Anna és zenekara, Sena, Avas Néptáncegyüttes, Szinvavölgyi Néptáncműhely, Agyagbanda, Számadó zenekar, Tintaló Társulás – sorolta a fellépőket Novák Irén. Aki hangsúlyozta, az idei Borsodi Fonó látványban lesz gazdagabb, mint a korábbi években.

– Fontos, hogy Miskolc értékeit is bemutassuk a vendégeknek, így a helyi népművészek a Vár utcában, vásártéren mutatkozhatnak be – folytatta. – De a helyi tehetségeknek is teret adunk.

A Bor utcában az idén bükk­aljai borászok kínálják boraikat, mellé pedig sajtot, juhtúrós lepényt, krumplilángost, frissensülteket vagy faszénen sült kürtőskalácsot ehetnek az éhes vendégek.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában