Helyi közélet

2017.05.29. 08:14

Az ötletükhöz fülest is akartak, megkapták

Miskolc - Az Élő Adás célja az volt, hogy pénzt keressen miskolci projektekre.

Miskolc - Az Élő Adás célja az volt, hogy pénzt keressen miskolci projektekre.

Városi Sétákra is gyűjtöttek pénzt pénteken a Térerő közösség tagjai. Mellettük még a Borsodi Mellrákinfó Egyesület és az Egy Maszk Drámaműhely mutatkozott be, hogy meggyőzzék az adományozókat, érdemes projektjükre pénzt adni. A gyűjtést a tavaly augusztusban alakult Térerő közösség szervezte, azzal a céllal, hogy a támogatandó szervezeteket, kezdeményezéseket – elsősorban miskolci ötleteket, projekteket – összehozza a támogatókkal. Ennek egyik állomása volt a pénteki Élő Adás címmel megrendezett adományozói est. Tervünk az, hogy mi is bemutatjuk mindhárom projektet, kezdve a Városi Sétákkal.

A Városi Séták hat állomásból álló program lenne." Szunyogh Szilvia

Nem ismerik az Avast

– A történelmi Avast, annak nevezetességeit, történetét, legendáit szeretnénk még jobban megismertetni a miskolciakkal – ezt Szunyogh Szilvia, pedagógus, a Térerő közösség tagja mondta el lapunknak, aki Hangóné Birtha Melindával, az avasi református templom lelkészével közösen találta ki a projektet. – A tapasztalat ugyanis az, hogy még az Avason élő gyerekek, akik egyébként kötődnek a városrészhez, sem ismerik igazán ezt a területet. De a Borangolások során is kiderült, hogy meglett, tősgyökeres miskolciak is csak keveset vagy semmit nem tudnak történelmi városrészünkről.

„A Városi Séták hat állomásból álló program lenne – sorolta Szunyogh Szilvia. – Az első az Avas-tető, ahol az ősemberkultúrát Ringer Árpád professzor segítségével mutatnánk be. A második az avasi kilátó, itt Szunyogh László építész a forrásunk. Sétánkat a műemléktemetőben folytatnánk, majd a templom és a harangláb következne, ezután az avasi pincék, végül pedig a Herman Ottó Múzeum Papszeri épülete, ami az első református iskola volt a városban.”

Újszerű program

A Városi Séták projekthez tabletekre, ehhez való fülesre és megosztókra van szüksége a közösségnek. A program újszerűsége abban rejlik ugyanis, hogy a tabletek mint információhordozó eszközök önálló kutatásra adnak lehetőséget, és mind a hat állomáshoz szövegfile-ok, filmek és képi információk tartoznak, amiket tableten követhetnek az érdeklődők. Ezen túl persze beszélgetésekre is van lehetőség, kérdésekre, legendák mesélésére.


A Városi Séták mellett

Képes Norbert, a Térerő Közösségi Alapítvány kuratóriumi elnöke lapunknak elmondta, meghívásos pályázatot hirdettek, amin keresztül 15 civil szervezetet szólítottak meg.

Közülük 11-en adtak be pályamunkát, és ebből választottak ki hármat, amire adakozhatnak a helyi vállalkozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában