Helyi közélet

2017.05.15. 11:10

A nap receptje: villányi mandulatorta

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Az előkészületekhez is kell némi kézügyesség, cserébe viszont olyan desszertet kap, amiből mindenki kér majd repetát.

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Az előkészületekhez is kell némi kézügyesség, cserébe viszont olyan desszertet kap, amiből mindenki kér majd repetát.

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 20 dkg vékony csíkokra vágott mandula
  • 50+5 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. liszt
  • 30 dkg margarin
  • 3 ek. erős kávé
  • 4 db 30x30 cm-es sütőpapír, melyre fedővel vagy tányérral 25 cm-es átmérőjű köröket rajzolunk, a köröket bevajazzuk, de nem vágjuk ki
  • Elkészítés:

    8 tojásfehérjét 50 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verünk, ha kész, óvatosan beleszórjuk a mandulát és levesszük a tűzről. Egyenletesen elosztjuk a 4 papírlapra, szépen elsimítva, és előmelegített sütőben pléhtepsire rakva egyenként kisütjük, vagyis szárítjuk, mint a habcsókot (240 fokon körülbelül 5–6 percig a sütő közepén). Ha kisültek, a papír könnyen leválasztható, vagy tortamesterrel, vagy 2 széles pengéjű kés segítségével. 8 tojássárgáját 5 dkg cukorral, a lisztet 2 csomag vaníliával és a kávéval gőz felett felfőzzük állandó keverés mellett. A tűzről levéve átszűrjük és langyosra hűtjük, beleszeljük a margarint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Kifagyasztjuk és géppel habosra keverjük. Ezzel töltjük 3 sorban a lapokat, és a 4. lappal beborítjuk. Kívülről csoki­reszelékkel lehet díszíteni.

    - Hugya Sándorné, Legyesbénye -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában