Helyi közélet

2017.05.12. 13:10

A nap receptje: feketeerdő-desszert

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szendrő - Leesik a vendégsereg álla, ha ezzel a különleges sütivel villant.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szendrő - Leesik a vendégsereg álla, ha ezzel a különleges sütivel villant.

Hozzávalók:

  • 20 dkg sovány túró
  • 4 csepp vaníliaaroma
  • 1 kk. citromlé
  • 2 ek. cukor
  • 1 dl joghurt
  • 30 dkg magozott meggybefőtt
  • 4 db babapiskóta
  • ½ dl tej
  • 1 kk. instant kakaópor
  • Elkészítés:

    A túrót villával összetörjük, belecseppentjük a vaníliaaromát, hozzáadjuk a citrom­levet. A cukorral meg a joghurttal összekeverjük. A piskótát falatnyi darabokra tördeljük, s a kakaóval ízesített tejjel megöntözve üvegkelyhekbe vagy talpas poharakba rakosgatjuk. Elosztjuk rajta a túrós krémet, végül az egészet meggybefőttel koronázzuk meg. A tetejét díszíthetjük citromfűlevéllel vagy egy karika citrommal, ha éppen van kéznél.

    Tálalási javaslat: meggy­befőtt helyett meggyszószt is alkalmazhatunk.

    - Béres Bertalanné, Szendrő -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában