Helyi közélet

2017.05.14. 14:51

A család minden tagja az encsi kiállításon

Encs - Különleges kiállítás nyílt áprilisban az Encsi Városi Galériában Megulesz-Schultz 18 év Encsen címmel.

Encs - Különleges kiállítás nyílt áprilisban az Encsi Városi Galériában Megulesz-Schultz 18 év Encsen címmel.

Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak Megulesz Magdolna és Schultz Gábor üvegfestő házaspár munkáiból, valamint gyermekeik, Vera és Gellért alkotásaiból. A kiállításmegnyitón Kércsi Tibor, az Encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója mondott köszöntőt, a tárlatot Borsos István encsi szobrászművész méltatta.

A házaspár üvegmunkáit vetítés keretében tekinthették meg a vendégek, hiszen azok elsősorban templomok, épületek ablakait díszítik. A dísztárgyak pedig mások tulajdonában vannak. Kabinetüveg képeik, üvegműves munkáik, olajfestményeik megtalálhatók számos ismert személyiségnél, így Mádl Dalmánál, Orbán Viktor miniszterelnöknél, Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érseknél, valamint Ferenc pápánál és az indiai Kalkuttában, a Teréz anya által alapított rend tartományfőnökénél. A „gyerekek” még tanulnak. A képzőművészet mellett „polgári” foglalkozást választottak maguknak.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában