Helyi közélet

2017.04.27. 15:43

Szakma Sztár Fesztivál - Látták, mit csinál a kőműves, mit a fodrász

Budapest, Miskolc - A Szakma Sztár Fesztiválra érkezett általános iskolásokat is megkérdeztük.

Budapest, Miskolc - A Szakma Sztár Fesztiválra érkezett általános iskolásokat is megkérdeztük.

Tóth Lilla, Miskolci Kaffka Margit Általános Iskola, 7. osztályos:

– Tetszik ez a rendezvény, mert sok szakmát megismerhetünk, és a gyakorlatban láthatjuk, hogy mit kell dolgozniuk a különböző szakembereknek. Én még nem gondolkodtam, hogy milyen szakmát választok majd, de nagyon szeretek rajzolni és festeni, úgyhogy biztosan erre­felé indulok el. Tetszene a divattervező vagy a varrónő szakma például, vagy valami hasonlót keresek majd. A gyerekek általában csak a szüleik szakmáját ismerik valamennyire, de itt most sok minden mással is találkozhatunk.

Ruszó Krisztián, Alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola, 8. osztályos:

– Itt nemcsak a különböző szakmákat lehet megismerni, de vannak bemutatók és foglalkozások is. Én már kiválasztottam azt a szakmát, amit szeretnék megtanulni. Miskolcon az Andrássy Gyula Szakgimnáziumba megyek gyártósori gépbeállító szakra. Azt hallottam, hogy az Andrássyban a Bosch finanszírozza ezt a képzést, úgyhogy ha elvégzem, akkor könnyen kapok majd munkát a Boschnál. Tetszik még a festő-mázoló szakma is, mert az apukám is ezzel foglal­kozik.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában