Helyi közélet

2017.04.01. 09:44

Mi történik a Szarkahegyen?

Miskolc - Lapunk bejelentése nyomán az alapvető jogok biztosa is tájékozódik az egyesület ügyében.

Miskolc - Lapunk bejelentése nyomán az alapvető jogok biztosa is tájékozódik az egyesület ügyében.

„Az ügy hátterének megismerése és a minél teljesebb körű tájékoztatás érdekében megkerestem a MIVÍZ Kft. ügyvezető igazgatóját” – áll abban a levélben, amit Székely László, az alapvető jogok biztosa jegyez. A levelet a közelmúltban kaptuk, mivel még március elején jeleztük a hivatalnak, hogy a Szarkahegyen – a Kékacél Egyesület közel 20 millió forintos tartozása miatt – a szolgáltató korlátozta a vízszolgáltatást. Igen ám, de a szűkítés miatt a hegyen lakókhoz nem jut fel a víz.

Arról már korábban beszámoltunk, a területen az egyesület működteti a vízhálózatot, és ezen keresztül fizetik a vízszámlát a tulajdonosok. Az egyesület elnöke, Völgyesi Annamária elismerte, hogy van tartozásuk, de úgy véli, legalább 7 millió forint kárt az újonnan beköltözők hanyagsága és nemtörődömsége okozott. „Közel 500 ezer forint abból halmozódott fel, hogy a vízórákat ellopták, és ennek következtében mindenhol ömlött a víz. Meggyőződésem, a vízórák eltulajdonításában az önkormányzatnak is van felelőssége, hiszen csapnivaló a közbiztonság ezen a városrészen. A nyomortelepek felszámolását követően az ott élők a külterületekre, többek közt a Szarkahegyre költöztek, és már itt is mindent letaroltak” – hangsúlyozta korábban.

Szelepre várnak

Az alapvető jogok biztosa tehát vizsgálódik az ügyben, a helyiek pedig addig is megoldást próbálnak találni. Pénteken megkerestük az elnököt, akitől megtudtuk, éppen egy szelepre várnak, amit ha a vízszolgáltató beépít, akkor talán újra lesz víz a hegytetőn is. Völgyesi Annamária külön hangsúlyozta, hogy a vízszolgáltató, azon belül is Viszokai János szolgáltatási igazgató mindenben segíti az egyesületet.

ÉM-NSZR


Víz nélkül van már több mint egy hete csaknem 100 család Miskolc egyik peremkerületében.


A MIVÍZ korlátozta a vízszolgáltatást a Szarkahegyen. Az egyesület elismeri a tartozását, de az összeget nem.


Miskolc - Bekövetkezett, amitől a szarkahegyiek féltek, nem jön víz a csapból. Az ott élők pert fontolgatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában