Helyi közélet

2017.04.25. 19:45

Idén is: Jó éjszakát Mád!

Mád - 26 helyszín, 9 koncert, 13 nyitott pince várja az érdeklődőket a június 10-i rendezvényen.

Mád - 26 helyszín, 9 koncert, 13 nyitott pince várja az érdeklődőket a június 10-i rendezvényen.

Az elmúlt évek egyik legegyénibb és legsikeresebb hegyaljai programja kétségtelenül a Jó éjszakát Mád. A rendezők és ötletgazdák kitartanak, így az idén is lesz újra mádi éjszaka. Időpontja: 2017. június 10.

26 helyszín, 9 koncert, 13 nyitott pince (Barta Pince, Budaházy Pincészet, Holdvölgy, Ferdinánd Pincészet, Royal Tokaji Borászat, Zsirai Pincészet, Lenkey Pincészet, MádHill, Mádi Borház, Szent Tamás Pincészet, Tokaj Classic, Takács Pincészet, Demetervin) szerepel a programban. Fellépnek igen sokan, többek között Sebestény Márta, Gypo Circus, Zorán, Rakonczai Imre, Roy és Ádám trió és még Sándor György humorista is.

A legjobb éttermek

A koncertek és előadók mellett a szokásoshoz hasonlóan egyéb helyszíneken is lesznek programok. Kiállítások, borbemutatók, borvacsora, nyitott pince programok, nyitva lesz természetesen a három legjobb étterem (Gusteau, Első Mádi Borház, Percze) és a Mádi Kúria is. Pont ez az egyik fő vonzereje a Jó éjszakát Mádnak – az egyidejűség, az egyszerre sok helyen zajló programkavalkád, amiben mindenki megtalálhatja a magának leginkább tetszőt. De itt nemcsak a kóstolás, vagy a bor világában való kalandozás a lényeg, hanem a kultúra és a művészet is, amely mindig is része volt a mádi életnek.

A furmint évében

Ezért csatlakoznak a Tokaji Borbarátnők Petrás Mária-kiállítással, a Zsinagóga és Rabbiház flódni-, sólet-, kóserbor- és pálinkakóstolóval, vezetett kiállítással, melynek témája: a tokaj-hegyaljai zsidóság története és a haszidiz­mus kialakulása. Szintén a Zsinagóga programjai közt szerepel Zámbó Kornél festőművész A tíz csapás című kiállítása a zsinagóga női karzatán. A mádi sajtos nyitott udvarral, bocisimogatóval kézműves portékákkal, furmint kóstolóval, kemencés töltött káposztával, túrós-ordás rétessel csatlakozik a Jó éjszakát! programjához.

2017 a furmint éve, ez nemcsak Mád számára fontos, de most ez a nap különösen jó alkalom arra, hogy egy kicsit a furmintról szóljon ez a 24 óra. Mádon természetesen a legkiválóbb furminttételeket kóstolhatják a látogatók a nyitott pincékben – mivel Mád és környéke az egész borvidék legértékesebb dűlőinek jelentős részét birtokolja, immáron évszázadok óta.

A jegyeket már meg lehet vásárolni a www.broadway.hu, illetve Mád, Rákóczi u. 19. 06/20-237-0111.Részletes program: www.facebook.com/joejszakat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában